söndag 10 november 2019

Köksstädning

Igår var det ett riktigt kura inne väder här i Strömsholm och jag hade gott om energi. Dags att städa kök!
Fick maken att köra igång ugnen på pyrolys rengöring som är en finess där värme bränner sönder allt gegg till aska.....riktigt smart.....men det kräver att man ställer in ugnen på pyrolys och det har inte blivit gjort trots att det är så enkelt.
Nu blev det gjort och medan ugnen fixade det funderade jag på vad sjutton jag skulle göra med en grön växt som börjat bre ut sig helt ohämmat i både fönstret och på bänkskivan.
Väldigt svår städat med all den där grönskan!
Hoppade i gummistövlarna, ut till gäststugan.....hämtade en stor (och TUNG) våg som jag länge velat få plats med någonstans i huset.
Placerade den på köksbänken och fick upp all grönska från bänkskivan.
Maken tittade skeptiskt men sa ingenting :-)
Vågen är ingen nätt liten pjäs som blygt står i ett hörn.....nä, den här syns!
Jag gillar saker som blir lite så där "over sized" och nu kan Peperomian bre ut sig bäst den vill :-)
Snart kommer det fina vita blommor på Phalanopsisen också. den brukar blomma till jul.
Hopp i gummistövlarna igen, ut i regnet, in i gäststugan och hämta vikter och en bricka jag också velat hitta en plats till.
Brickan fanns kvarlämnad i vårt hus när vi köpte det. Vilken lycka för mig som älskar brickor!.....och här bredvid vågen passade den bra.
Perfekt till sommaren då fikat, eller maten, ska njutas utomhus, och brickor ska inte stå undangömda i gäststugor, de ska användas :-)
Den här vackra skålen hittade jag på loppis för en tjuga.
Visst skulle det vara fint att fylla den med vita hyacinter och härligt grön mossa till advent?.....och det är ju faktiskt inte alls långt kvar till 1:a advent!
När jag var klar med det där hörnet av köksbänken.....
....sprang jag upp för trappan till övervåningen och hämtade en till bricka, men en lite mindre modell, som också fanns kvarlämnad i huset.
Sliten, men så fin!
Den fick komplettera några saker på den andra sidan av bänkskivan
.......och så var jag nöjd!
Bänkarna torkade och rena, ugn, häll och fläktkåpa likaså. Allting är dammat, till och med lampskärmarna som var ganska ludna :-)
Hela huset är dammsuget och blommorna putsade och vattnade.....och jag fick en hel del vardagsmotion av allt flängande upp och ner och ut och in :-D

Kram
Birgitta

4 kommentarer:

  1. Kul när man hittar på lite ovanliga stilleben. Den lilla brickan är som ett smycke och nästan synd att ställa något på! Och skålen kommer att bli ett fint bo för några hyacinter! Fick en vit hyacint igår av en dotter!

    Pyrolys rengöring har jag aldrig hört talas om! Kanske det är en finess för just er spis? Måste googla, tror jag.

    Jag ska också städa, allt är eftersatt efter allt skriveri.

    Ha en fin novembervecka.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Så fint med vågen, blommorna och brickan! Som Du älskar jag brickor, hade turen att buda hem en stooor svart/guldig plåtbricka från 1800-talet som blev pricken över i på min kökshylla:)
    Borde nog städa köket jag med...ludet var en bra beskrivning hahaha!
    Skorpan

    SvaraRadera
  3. Det var mycket "gratisgympa" du fick den dagen!!!:-) Och vad fint det blev i köket!
    Pyrolysrengöring har jag aldrig hört talas om. . . men skulle verkligen behöva! Ugnsrengöring är ju inte prio ett direkt! På min varmluftsugn hittar jag ingen sådan finess!
    Ha en fin vecka!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Klart porslinsskålen ska fyllas med hyacinter och snart är det dags. Fint med den lilla ljusslingan nu behöver vi lysa upp med vad vi kan. Här är det också gummistövlar på.

    SvaraRadera