söndag 25 augusti 2019

Ett fint litet bord

Kan man ha för många bord?
Klart man kan......men om man bara inte kan låta bli att köpa ett runt litet bord på loppis då får man försöka hitta en plats till det :-) 

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag köpte ett bord på ett loppis i Örebro då vi var på väg hem från vår tripp runt Vättern?
Det var ett stooooort loppis och jag såg inte ens bordet när jag gick första vändan, men så kom jag på att jag skulle kika om det fanns några inredningstidningar och bredvid bok och tidningsdelen stod bordet och bad så tyst och försynt att jag skulle ta hand om det.
Det gick liksom inte att bara lämna kvar det :-)
Vi behöver inget bord och bilen var ganska full eftersom vi hade liten hund med tillhörande transportbur med oss, men bordet är inte speciellt stort så det fick plats :-)

Nu har det stått i vägen i hallen sen vi kom hem från den där trippen eftersom jag tänkte fixa till det och ta med det till vår Dalagård.......men jag tror det ska få stanna kvar här hos oss.
Kan se det både i vårt nyrenoverade sovrum (som ju inte är klart än, men det går framåt) och i gästrummet med en stor hängande blomma bredvid fönstret.

Bordet är lite medfaret med trasiga kanter och fuktskador.
Det ser ut som om det runnit ut vatten på glasskivan som sen har gått under glaset och droppat ner på hyllan under. Kanske därför det bara kostade 20 kr. 20 kr......det är ju ingenting!!!
Har funderat fram och tillbaka på vilket som skulle bli finast......måla det grått......eller svart, men tror att det nu landat i att putsa lite lätt (glaset går att ta bort) och gnugga in svart färg som får dölja fuktskadorna men ändå låter träet skina igenom. Kanske jag sätter en tapet mellan glas och skiva, men det skulle också vara jättefint med en knypplad duk i tunnaste lingarn.....eller ett tufft tyg.
Åh......det här bordet lockar fram min kreativitet! Det finns så många möjligheter!
Men nu ska här inte renoveras bord.....måla sovrumsväggar står på "to do" listan :-)

Ha en skön söndagkväll!
Kram
Birgitta  

4 kommentarer:

  1. Jättefint, det kan man kalla fynd! Kommer att bli så vackert när du svänger ditt trollspö över det. Visa gärna!

    Ha en fin vecka, den sista i augusti.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Ett bord att låta fantasin få fritt spelrum i! Helt i min smak:)
    Skorpan

    SvaraRadera
  3. Svaret är nog NEJ. . . man kan aldrig få för många bord! Det kommer att bli så snyggt när du gnuggat färdigt! Tycker inte att det behöver målas! 10,- det kan man kalla fynd det!
    Ha en fin dag och hoppas det har löst sig med ditt jobb!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Så fint bord och vilket av dina förslag du nu väljer kommer bli bra. Kanske kommer det på bloggen?

    SvaraRadera