tisdag 5 juni 2018

En sida klar!

Fyra arbetsdagar kvar innan åtta veckor sommarlov :-)
Nu blir det väl kanske inget lov där jag kommer att ligga på gräsmattan med en bok och vila, men när man är ledig kan man ju mer ta dagarna som de kommer och inte känna stress över att både behöva jobba och orka fixa här hemma. Jag vill ju också hinna göra något annat än bara renovera!
Jag önskar mig en balans av både jobb, vila och upplevelser......och det finns ingen annan än jag själv som kan se till att den balansen infinner sig :-)

Nu ska vi se var vi befinner oss i vår renovering utomhus. 
Kolla här.....ena gaveln är helt färdig!
Den nya fasaden är målad med slamfärg i faluröd. 
Den gamla var målad med slamfärg från början, men för många år sedan målade de gamla ägarna över den med en modernare alkydfärg som nu släppt från underlaget och också blivit nästan rödlila i färgen.
Här syns skillnaden tydligt mellan gammalt och nytt!
Vi bestämde att vi tar gavlarna först eftersom det är mest jobb med dem så fram och baksida får vänta.
Yngsta sonen ville gärna vara med och riva så innan byggställningarna flyttades massakrerade han och maken den andra gaveln så långt de nådde. 
Det kändes som om hela vårt hus var rivningsfärdigt i det bedrövliga skick det lämnades i den dagen!
Fast maken pinnar på och ny fasad växer fram :-)
I 30 graders värme har han klättrat upp och ner för byggnadsställningarna. Fördelen med den här sidan är att det är östläge så solen försvinner runt hörnet innan lunch till skillnad från den förra gaveln där solen gassade från lunch till sena kvällen!
Kan också tala om att det är högt när man står på översta ställningsplatån! Maken tycker att det är bra utsikt därifrån men jag kan inte säga något om det för jag vågar mig inte ens upp dit!!!
Nu behöver maken hjälp med att måla.....och måla kan jag så det ska bli härligt att vara ledig framöver så vi kan hjälpas åt......och yngsta sonen ser redan fram emot att ta med kofoten och börja riva nästa fasadsida :-)

Önskar er fina sommardagar!
Birgitta

4 kommentarer:

 1. Så flitiga ni är - det blir verkligen jättestor skillnad så belöningen för slitet uteblir inte:) Önskar er en fin sommar och glöm inte bort att njuta av den!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får verkligen vår belöning i skillnaden mellan gammalt och nytt!
   I påskas ville barn från klassen komma och önska oss glad påsk med sina kaffepannor som skulle fyllas med godis. När jag sa vilket hus vi bodde i var det en liten elev som konstaterade "Jaha, bor du i det där skruttiga huset!" Hmmmm.....ja, det gör jag :-) Förhoppningsvis är det inte längre ett skruttigt hus när vi är klara här!
   Jag ska verkligen försöka ta vara på varje ledig dag och njuta av dem vare sig vi renoverar eller är ute och ser oss omkring :-)
   En härlig sommar önskar jag dig också!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Vilken skillnad. . . det blir nog allt annat än "skruttiga huset" när det blir klart. . !!! :-) Då får du bjuda över klassen igen. . .:-)
  Önskar dig en härlig sommar. . . skönt med hela åtta veckors ledighet!!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt lyxigt med långt sommarlov! En av fördelarna med att jobba inom skolans värld :-)
   Saftkalas i vår trädgård med klassen till nästa skolavslutning, det vore roligt! I år hinner vi inte, och inte är det så roligt heller med barn fulla med spring som kanske ger sig upp i byggställningarna och en "fröken" som inte törs plocka ner dem från högsta höjden :-)
   Idag tänkte jag ägna mig åt trädgården när maken är i huvudstaden. Har inte fått ner alla frön i landen än och potatisen väntar på att kupas.....och så måste jag vattna. Börjar längta efter regn för växtlighetens skull!
   Ha en härligt solig helg!
   Kram
   Birgitta

   Radera