lördag 9 juni 2018

Gustavsberg Venus

Det var ett tag sen jag var på loppis. 
Har medvetet försökt att inte samla på mig fler saker och bästa sättet att undvika att göra det är att inte utsättas för frestelsen att köpa något :-)
Meeeen.....när ett favorit loppis i Hallstahammar nu stänger sin verksamhet och säljer ut allt för halva priset kunde jag bara inte låta bli att åka dit eftersom jag såg ett så fint fat sist jag var in där.
Då köpte jag det inte för jag övertalade mig själv till att jag inte behövde något fat, men så hände det som ibland händer.....att det där fatet förföljde mig i mina tankar.....och jag ångrade att jag ändå inte hade köpt det!
Nu var jag ju bara tvungen att se om det fortfarande fanns kvar.....och till min lycka....DET GJORDE DET :-D
Jag har aldrig tidigare lagt märke till just det här mönstret, eller den här blågröna färgen, men jag tyckte om fatet sådär omedelbart!
Det är ett ganska stort fat i bra skick och är märkt med Gustavsberg Venus.
Och visst är det väl konstigt att när man väl fokuserar på något så ser man det om och om igen?
För jag slank in på ett annat loppis i Västerås och såg då både ett mindre ovalt fat och också några tallrikar i samma serie. 
Hade det varit ett "som hittat" pris hade jag troligtvis inte kunnat motstå dem, men enligt mitt tycke var det inte det........då........men när jag såg ett likadant mindre ovalt fat på ett annat loppis som var mycket dyrare tyckte jag plötsligt att det kanske inte var så dyrt ändå på det första stället.
Jag insåg också att mitt stora fat för 45 kr var ett riktigt SUPERFYND :-)
Får se om jag kanske slinker in på loppiset i Västerås igen.....för nu sitter DE DÄR faten fast i mitt inre! Sjutton också.....det var ju preciiiiis det här jag skulle undvika genom att INTE gå på loppis :-D

Önskar er en underbart fin helg!
Kram
Birgitta

4 kommentarer:

 1. Känner verkligen igen mig:) Det är det man inte köpt man ångrar...
  Har själv både flata och djupa tallrikar i denna serie - det är vårt vardagsporslin. De andra
  från IKEA skänktes bort och jag är såå nöjd med bytet. Inget är för vackert för att inte användas!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så fint att duka med det vackra porslinet!.....och du har helt rätt.....varför ska det vackra bara lagras i skåpen utan att användas? Jag skulle lätt kunna köpa tallrikar varje gång jag besöker ett loppis. Det finns så många mönster, så många färger och former av porslin. Jag skulle kunna duka med lila mönstrat en dag, svart/vitt en annan, ljuvligt blommigt en tredje, blått den fjärde, grönt den femte. Det skulle ju räcka med en uppsättning var till maken och mig :-)
   Idag köpte jag en grågrön duk till köksbordet och kanske jag återvänder till det där loppisen i Västerås för nu vet jag precis var de där andra delarna till Gustavsberg Venus skulle platsa. Tänk vad ett besök på loppis kan leda till :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Jag älskar den typen av porslin så det var absolut ett fynd!
  Jag ser att Skorpan kommenterat ovanför mig och skriver att hon använder likadana tallrikar till vardags. Så på fint!
  Vi har på tok för mycket porslin, men det finns ju så mycket vackert från förr!
  Synd bara att de ofta är krackelerat.
  Men då kan de alltid användas till annat. Blommor tex.��
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det mycket fint porslin! Jag kommer inte att använda det här fatet mer än som prydnad som jag tänkt nu, men skulle inte tveka att använda det om det skulle finnas behov av det. Vi har inga mängder av porslin, men ändå mer än vad vi använder bara för att jag inte kunnat låta bli att köpa när det varit vackert och billigt :-)
   KRAM
   Birgitta

   Radera