måndag 9 september 2024

Update veranda

 Den där nischen på verandan där jag vill ha en stor låda för dynor, filtar och kuddar växer fram en liten bit i taget. Nu börjar man ändå ana hur slutresultatet ska bli

Det tog sin tid att måla fönster med linoljefärg. Färgen är superlätt att måla med, så det är inte det, utan det är den där torktiden på cirka tre dagar innan nästa lager.....och nästa lager. Men, nu är de klara och hela utbyggnaden är färdig utvändigt.

Vi sätter pärlspont på väggarna invändigt. De målar jag med modern fönster och snickerifärg bruten i en nyans som stämmer hyfsat bra med fönstrens linoljefärg för det är den färgen jag kommer att använda till alla andra fönster på huset som redan är målade med modern plastfärg eftersom de inte är husets originalfönster.

Har än så länge bara grundat och målat ett lager på kanterna eftersom pärlspont rör sig. Vill inte ha glipor av furu i den gröna färgen!

Tänkte först måla vitt med gröna foder, men så tänkte jag en vända till och bestämde mig för grön pärlspont och kanske vita foder. Velar fortfarande mellan vita foder eller att måla dem också i samma grågröna färg. Kommer att se vartåt det lutar när väggarna är färdiga, men innan dess ska maken bygga en ram för lådan som får en front av pärlspont och ett lock att stänga. 
Tror det kommer bli riktigt bra!

Det blir inget snickrande eller målande i morgon för då hoppas jag det regnar ordentligt så växterna får välbehövlig väta och vi ska uppvakta ett födelsedags"barn" som fyller 84 :-)

KRAM
Birgitta




4 kommentarer:

  1. Vilken trevlig veranda ni fått! Gediget arbete lönar sig. Kommer att bli så bra med den platsbyggda bänken/förvaringen. Och den grågröna färgen är så passade. Jag är en vän av att måla både pärlspont och foder i samma färg! Ger ett samlat lugn i den lilla smygen... tror jag.
    Ha så roligt med penseln i din hand. Lite avundsjuk är jag som älskar att måla.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för beröm och input :-) Det är så jag tänker också.....att det skulle bli lugnt och enhetligt att måla allt i grågrönt, men ska se hur det känns när pärlsponten är färdig målad.
      Kan säga att jag är lite avundsjuk på alla som älskar att måla.....eller baka. Önskar jag kunde säga detsamma, men nä. Tycker numera det är helt ok när jag bara får måla utan att göra en massa underarbete, men att säga att jag älskar det är verkligen att ta i :-)
      KRAM
      Birgitta

      Radera
  2. Så snyggt . . . man anar verkligen hur det slutliga resultatet kommer att se ut!
    Bra jobbat säger jag :-)
    Och så skönt med en målarfri dag så njuuuut!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej där!
      Så glad över att se en kommentar från dig igen <3
      Har nu haft två målarfria dagar och längtar inte ett dugg efter att greppa målarpenseln igen, men det behöver jag göra framöver så pärlsponten i alla fall blir målad en gång till i år.....men det får vänta lite för efter gårdagens regnande är det väldigt fuktigt och råkallt i luften idag. Ska dra till Västerås istället :-)
      Många kramar till dig!
      Birgitta

      Radera