fredag 17 maj 2024

Första steget taget

Nu har vi skrivit på avtalet till mäklaren som ska åta sig att sälja vår Dalagård.

Tänkte skriva "försöka" sälja vår Dalagård, men nej, jag har stora förhoppningar om att det faktiskt finns en person, eller flera, som just nu inte har en aning om att de snart kommer att äga ett framtida projekt de bara inte kunde säga nej till :-)

Vi pejlade noga mäklarens kroppsspråk och ordval då han besökte oss på gården igår för det känns viktigt för oss att ha ett bra förtroende för den person vi anlitar. Vi hade bestämt att om någon av oss kände minsta tveksamhet skulle vi avvakta, men det kändes bra! 

Även om han säkert, precis som vi, inser att det finns utmaningar i att det inte finns några som helst bekvämligheter förutom indragen el verkade han ändå tycka att huset ger ett fint intryck och kunde se potentialen till att kunna fortsätta utveckla det vi har påbörjat. Sen får vi se hur han kommer att ge uttryck för det i den objektbeskrivning han ska få ihop :-)

Nu har vi landat hemma några dagar för att se om vårt hus och trädgård här i Strömsholm och så väntar vi på att fotografen som ska ta bilderna på vår Dalagård ska kontakta oss och boka en tid nästa vecka.
Vi har lite kvar att fixa med, men känner ändå att vi har läget under kontroll. Det har varit en intensiv vecka och vi är lite trötta och slitna. Ändå går vi på någon slags andra växel så vi får mycket gjort på kort tid.

Det är så många moment i en försäljning med allt från att först mentalt ställa in sig på att man ska sälja till att sen ta itu med det som behöver göras för att ge ett så bra intryck som det bara går inför försäljning. 
Vi funderade på att sälja själva, men landade till sist i att ändå låta en mäklare göra det jobbet och oavsett vilket så ska det fotograferas, samlas uppgifter och fixas inför visning.

Orkar inte riktigt tänka på att vi sen ska tömma hela huset och uthuset utan skulle helst vilja att någon köpte rubb och stubb så vi bara kunde lämna över nycklarna och önska lycka till inför framtiden. Så var det när vi köpte gården, men läget var ett helt annat då än nu så det tror jag inte riktigt på själv, tyvärr.

Nåja. Första steget är taget och det känns helt ok så.

KRAM till er alla! Önskar en fin helg!
Birgitta



 

9 kommentarer:

  1. Rena torpdrömmen. Lycka till med allt!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Gården är en dröm.....för rätt person/er :-) Idag har vi skickat in alla uppgifter och skrivit ihop en liten "säljaren berättar" och så hoppas vi att vi får tid för fotografering i veckan som kommer. Det rullar vidare....
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Klokt beslut att låta mäklare göra jobbet. . .är ju så mycket att tänka på vid en försäljning och de har ju vanan!
    Stort Lycka Till!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi tänkte detsamma att det är bättre att gå via mäklare utifrån att de kan nå en större kundkrets och att det kanske känns tryggare för köparen att ha en mäklarkontakt.
      Bollen är i rullning och vi har nu i kväll suttit med alla papper och räknat driftskostnader och skrivit ner allt annat mäklaren behöver för objektbeskrivningen. Inte världens roligaste jobb, men det ska ju göras det med :-) Kramar
      Birgitta

      Radera
  3. Instämmer med Eva-Mari; rena torpdrömmen! Ett så sött litet torp kan det omöjligen vara svårt att få sålt. Vårt torp (som vi ännu har kvar..) är större och har haft massor på sin att-göra-lista. Först nu efter 13 år börjar vi se ljuset i tunneln.
    Lycka till med allt!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har märkt att när vi säger att vi har en gård i Dalarna ser andra en bild framför sig som om det vore en vacker heltimrad gård med utsikt över Siljan. Vår gård ligger ju inte riktigt så naturskönt även om vi har Bysjön på andra sidan vår övre tomtgräns, kor eller får i hagen tvärs över vägen och grannens tupp som glatt kuckelikuar :-) Men.....vi hoppas (och tror) så klart att vi inte är de enda som ser charmen och potentialen med den här gården. Den är verkligen värd att tas om hand! Kram
      Birgitta

      Radera
    2. :) Ja en gård är oftast ett större hus ( jfr mangårdsbyggnad) med jordbruksmark, ofta ser man att gårdar har specifika namn också. Ett torp däremot är en mindre byggnad (jfr Per-Albin-torp), med lite odlingsmark i direkt anslutning.
      Lustigt nog har jag råkat ut för det motsatta när jag berättat att vi har ett torp - många ser då just den lilla stugan för sin inre syn och utbrister oftast att vårt torp är mycket större än ett torp:)
      Skorpan


      Radera
    3. Ja, det är lite roligt det där med ord och vad man lägger in för betydelse i orden :-)
      Vår "gård" består av en övre del där det fanns en mangårdsbyggnad med snickeri, ladugård, uthus, smedja och rökeri. Mangårdsbyggnaden revs på 1970 talet och uthuset där har rasat ihop, men allt annat finns fortfarande kvar. Den nedre delen där huset vi renoverat står har det gamla uthuset och matkällaren kvar förutom att vi byggt ett nytt uthus. Så totalt har vi 8 byggnader på 1,3 ha mark och gården har namnet "Huldingen".....eller " Huldinge Arturs gård" :-)

      Radera
    4. Det förklarar saken! Så fint namn dessutom:)
      Skorpan

      Radera