onsdag 26 juli 2023

Millesgården

 Vårt verandabygge väntar på plåtslagare.....och på att vi ska hitta ny inspiration. Den där lusten att bygga och måla har flugit sin kos totalt :-) Meeeen, vi är inte speciellt ledsna för det för uteplatsen är klar och veranda taket är säkrat med papp så det som är kvar kan vänta lite. Vi gör andra saker under tiden.

Jag har en älskad kusin i Helsingfors som är som en syster för mig. Vi är födda samma år med en dryg månads mellanrum och har delat det mesta genom åren. 
Under pandemin har vi, precis som många andra, fått förlita oss på sociala medier, men nu var det verkligen dags att träffas igen!

Hon och hennes man bokade en kryssning till Stockholm och vi möttes upp i Värtahamnen för att sen åka vidare till Millesgården på Lidingö. 

Vi har sett mycket i Stockholm, men Millesgården har jag aldrig tidigare varit på och det är inte bara Carl Milles skulpturer som är sevärda utan hela miljön är helt fantastisk! 
Solen sken och så plötsligt svartnade himlen och regnet verkligen öste ner under en kort stund och så sken solen igen. Perfekt att då vara på en plats där man kunde växla mellan att vara ute eller inne :-)



Vi var där över 4 timmar. Strosade runt, åt lunch, satte oss på en parkbänk och bara pratade. Samvaro och kultur när det är som bäst!




När våra barn var små åkte vi varje höst till Åland. De åkte från Helsingfors och vi från Stockholm och så sammanstrålade vi i ett gemensamt hyrt hus nära havet där våra män kunde fiska, barnen leka och vi kunde umgås. När barnen började skolan var det inte lika lätt att åka när fisket är som bäst, men nu är vi allihop pensionärer och bestämde att vi ska återuppta vår tradition med Ålandsresor.

Det planerade vi för därpå Millesgården och nu är både hus och resor bokade och betalda så i mitten av september ska vi ut och guppa på böljan den blå. Vi har under åren varit med om diverse strapatser som stormar, punktering, dikeskörning, avbrutna åror, men också varma vindar, sol och sprakande färger så vi håller tummarna för det sistnämnda snarare än det första :-) 

Kram och ha en fin onsdag du kära besökare som tittar in här hos mig!
Birgitta











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar