torsdag 13 juli 2023

Höganäskruka

 

När jag var yngre köpte jag ganska många höganäskrukor i både större och mindre modeller. Har använt dem mycket, men de har också stått undanstoppade i perioder. Just nu är alla stora modellerna framme så när jag såg den här krukan i helgen lockade den på mig :-)

Jag köpte den inte första dagen....men eftersom den fanns kvar dagen efter och fortsatte att locka på mig så gav jag efter och köpte den. Den hade ett bra pris så det var ingen stor affär, men jag visste inte riktigt då vart jag skulle placera den men tänkte att alltid finns det en plats för det man tycker om.

Uppepå den stora vita skänken i gästrummet finns en stor höganäskruka full med torkade vassvippor som jag tycker om, men på hyllorna under har jag velat göra en förändring så ut åkte nu den blåmönstrade soppterrinen och den här krukan fick ta dess plats. Så mycket lugnare och i en mer sparsmakad stil!

Har inte riktigt stylat färdigt än för jag blandar ofta stort med smått i stilleben, men tyckte att de gamla plånböckerna kunde få bilda par med krukan.
Den större svarta plånboken har initialerna OG och har använts flitigt av vårt hus förra ägare. Den mindre i precis samma stil, fast i annan färg, är från vår Dalagård.

För stunden är jag nöjd. Så vilken tur att jag lät mig lockas till ett köp :-)

KRAM
Birgitta

 


4 kommentarer:

  1. Så fint! Vackert stilleben av en svunnen tid...
    Ha en solig och glad söndag!
    Kram från ett hett Öland & Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Titti! Av någon anledning hade din kommentar hamnat som skräppost och inte blivit visad här.....men nu så, nu syns den :-) och jag försöker att kommentera hos dig, men oftast försvinner texten bara utan att publiceras. Så irriterande :-(
      Ha det så skönt nu när vi snart går in i augusti och du får lite mer lugn och ro på din ö!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Kul med gamla sparade plånböcker dessutom med initialer och de passar ju bra att luta sig mot krukan! Är på jakt efter en kvarn precis som den du har där i hyllan. . . är så fina tycker jag!
    Ha en fin helg! (Just nu kom dagens regnskur. . . .enbart skönt)!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gamla mandelkvarnar är fina! Av någon anledning älskar jag det mesta som går att klämma fast på en hyllkant eller bordsskiva :-) Ser mandelkvarnar då och då på loppis, men oftast är de inte så gamla och heller inte i neutrala färger. Hoppas du en dag hittar precis den mandelkvarn du letar efter!
      Idag ska jag pyssla i växthus och trädgård. Behövs efter att vi varit på resande fot i en vecka. Kram och ha en härligt fin söndag!
      Birgitta

      Radera