söndag 23 juli 2023

High Chaparral

 Via äldsta sonen har vi fått två bonusbarnbarn och när man har barnbarn kan man få uppleva lite andra saker än man kanske hade gjort utan de där barnbarnen.....som att besöka High Chaparral i Småland

Sonen bokade ett stort hus via Airbnb där vi lätt fick plats allihop i tre dagar och så köpte vi inträde till High Chaparral för två dagar så vi hann uppleva det mesta av vad anläggningen har att erbjuda

High Chaparral fanns ju redan då våra söner var små för sisådär en 25-30 år sedan, men det här var första besöket för vår del.
Jag hade inga förväntningar utan tyckte mest det skulle bli roligt att få göra något tillsammans, men jag var helt klart imponerad av allt som fanns att göra och titta på för både stora och små!

Vi åkte efter bolmande ånglok i skramlande vagnar med träbänkar där vi blev överfallna av tågrånare innan vi klev av i Old Mexico med sina putsade hus, tavernor och show med Zorro hoppandes på taken


Vi åkte också en lugn vacker tur på kanalen runt anläggningen i en hjulångare.....så mysigt!


Bonusbarnbarnen på 6 och 10 år for runt med aldrig sinande energi och jag hade heller inte långtråkigt en enda minut. Vi vaskade guld, körde käpphästrace, rånade banken, tittade på actionfylld stuntshow, åt våfflor, glass och pangade med knallpulverrevolvrar.
Vi var definitivt inte de enda besökarna även om det kanske ser ut så på bilderna. Jag fick verkligen välja mina motiv för att inte ha hela lämmeltåg av människor framför :-) Ibland fick vi köa till attraktionerna, men området är stort och vi kunde hitta lite lugn också.
Så roliga dagar och så väl värt att besöka High Chaparral tycker jag!


Soliga kramar
Birgitta








2 kommentarer:

  1. Vad mysigt ni haft det på High Chaparral! Ser att inte mycket har ändrats sedan vi var där för ca 25 år sedan! Men kul att det fortfarande finns kvar för nästa generation! Kom ihåg det spännande tågrånet och det eviga pangandet som pågick tills sonen fick ont i öronen! Nu blir det barnbarnen som får uppleva samma sak!!! :-)
    Ha en fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att du har varit där och ja, det var ett himla pangande :-) Jag blev förvånad över att allt var så välgjort med byggnader som kändes som om de stått där sen slutet på 1800 talet och att alla som jobbade där bar kläder inspirerade av samma tid (skulle gärna ha gjort detsamma!). Hörde att det ska ha funnits ett stort museum förut med bland annat gamla bilar och maskiner som grundaren samlat på, men det har tydligen avvecklats sen hans död 2016. Annars kanske det inte har förändrats så mycket mer än i det lilla.
      Kramar
      Birgitta

      Radera