fredag 23 september 2022

Rundvandring i Kvicksund

 Phuuu, vilken vecka! 

Varenda dag har vi varit till sonens sommarhus för att rensa ute, rensa inne, måla innertak, ta fram de gamla trägolven som låg under lager av smutsiga heltäckningsmattor i huset, rensa uthus, klippa gräs.....och sen, igår, kom jag till det roligaste.....det där pyntandet och pysslandet :-)

Vi hade lite tidspress eftersom fotografen skulle komma igår eftermiddag och det kanske var bra för det går att dutta i det oändliga annars. Men, jag är nöjd. Vi har "sminkat grisen" som äldsta sonen säger. Alltså gjort det bästa av det som är :-)

Det var ju meningen att det mesta här skulle rivas och gaveln byggas ut för badrum och tvättstuga eftersom det nu dragits kommunalt vatten och avlopp i området. Just nu finns det bara sommarvatten inne och dass ute, men fungerande el, spis, dusch och handfat i det lilla huset på 2 rum och kök.

Det var lite möbler som ingick i köpet och de står kvar, men annars har det aldrig blivit möblerat för att bo i huset. Sonen har mest varit här för att röja gräs, lägga om ett tak, hugga ved, mäta och planera. 

För att få det lite hemtrevligt och med känsla av ett hem har vi kört billaster med saker från vårt eget hus.
Så, det har blivit ganska mysigt där i sommarhuset medan vårt hus har blivit ett enda kaos!

Men, men, det kommer att finnas tid till att åtgärda det framöver......och så kan jag ju passa på att städa och rensa här hemma också när jag ändå har dragit fram lådor från gömmorna och tömt vissa hörn på sina saker :-)

Nästa vecka kommer det här objektet ut på marknaden och vi håller tummarna för att vädret fortsätter vara milt och fint. 

Det går att elda i den nyinsatta kaminen i rummet och i vedspisen i köket, förutom att det finns element så varmt går det att få inomhus....

.....men det gör ändå så mycket för känslan när solen skiner då man kliver upp på verandan klädd med ölandssten.....


.....eller då det inbjuder till att slå sig ner i utemöblerna i slösande solsken på husets baksida.

Och apropå baksida så rensade jag rabatten där under köksfönstret och under tjocka lager av mossa hittade jag en så fin liten gång av ölandssten som varit helt dold tidigare.

På tomten finns både en heltimrad gäststuga, som är ett gammalt ditflyttat fähus så huset kallades av de förra ägarna för "svinhuset", och en lite mindre stuga som kallades "lekstugan"


Det finns två vedbodar, ett utedass (som är inrett i värsta flower power anda i orangerött, knallgult, grönt och klarblått med prickar, volanger och matchande saker. Har inte riktigt bestämt mig för om vi ska bomma den delen inför visning, eller om det stolt ska få visas upp :-D) och en manskapsbod för redskap och sånt, och över 2000 kvm tomt. 

Himla långt inlägg och en massa bilder. Kul att du hängde med till Backatorpsvägen i Kvicksund! Nu skickar jag en......

.........KRAM till er alla och önskar en härligt fin fredag!
Birgitta





  








4 kommentarer:

  1. Det ser inbjudande ut och visst hjälper det till när man fixat och trixat till det. Jag har också varit inredare några gånger. Den roligaste gången var ett gammalt tvåvåningshus på landet som blev så fint så jag ville köpa det själv!
    Lycka till med sonens försäljning!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så kände jag när vi höll på och fixade där! Min hjärna fortsatte att skapa bilder om hur fint det skulle vara att bo där, men maken håller tyvärr inte med och utan en "handyman" står jag mig slätt för ett vackert hus blir inte verklighet enbart av visioner :-)
      Det här var etapp ett - inför fotografering, sen får jag göra om jobbet med pyntande inför visning, men den delen är ju det roliga så det har jag inget emot!
      Allt gott till dig Eva-Mari! Kramar
      Birgitta

      Radera
  2. Oj vad ni har jobbat för att få det fint inför fotografering. . .men så blev det trevligt och inbjudande också! Är alltid så roligt att rensa och pynta inför visning har själv gjort det några gånger och bland annat mina föräldrars radhus där allt var från 80 - talet. . .så det blev en utmaning!
    Håller tummar och tår inför försäljningen!
    Ha en fin lördag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Miranda Maräng! Nu tycker jag ändå att jag hade ett förhållandevis bra utgångsläge. Lätt att kombinera våra saker med det som redan fanns. Tänker -80 tal och inser din utmaning som säkert inte var lika lätt :-)
      Jag vill tro att precis rätt person kommer att hitta till Kvicksund. Någon som ser att det finns potential i en framtid där. Jag kan väl inte vara den enda som gör det?!
      Kramar till dig!
      Birgitta

      Radera