lördag 17 september 2022

Projekt sommarhus

 För tre år sedan köpte äldsta sonen ett sommarhus med två tomter. 

Tanken var att renovera och också bygga om och till sommarhuset för att bo i medan det byggdes ett nytt permanent hus på den obebyggda tomten. Sommarhuset skulle efter det bli ett uthyrningsobjekt. Så var planen....men ibland blir inte livet riktigt som man tänkt och då får man byta fokus. 

Så blev det för vår äldste son med många bollar i luften. Lite väl många bollar ibland (vem kan han ha fått det ifrån? :-))
Nu ska sommarhuset ut till försäljning och mamma och pappa rycker ut för att hjälpa till att göra det presentabelt inför fotografering och visning. Sånt tycker jag är roligt!

Eftersom maken och lilla taxen var ute i skogen för jaktträning tog jag fram cykeln, packade lite matsäck och redskap i cykelkorgen och cyklade den knappa milen till sommarhuset. Så skönt med blå himmel, lagom temperatur och ingen vind att streta mot. Bara att växla mellan de 5 växlar cykeln har och få lite konditionsträning på köpet.

Började rensa rabatter, binda upp vildvin och sopa ölandssten innan maken kom och var mig behjälplig. Glad också att inte behöva cykla hem då han kunde spänna fast cykeln i cykelhållaren bakpå bilen. Vill ju ha lite energi kvar till i morgon också :-)

Vi ska måla ett innertak som nu är mörkgult (Urk!), men annars är det mest att plocka bort saker som inte ska vara kvar, städa lite lätt och styla. 
Jag trivs där och medan vi fixar löper kreativiteten amok och jag får sån lust att köpa det här stället och göra en pärla av det. Det finns verkligen potential till det.....tycker jag, men maken är inte lika entusiastisk. Kan bero på att han vet att jag ser visioner, planerar, drömmer, men oftast är det han som är realisten, den som inser att det där jättefina huset jag ser framför mig inte uppstår bara så där utan för med sig en maaaassa jobb.

Jag kan också vara realist, även om det tar emot.....så inget mer "projekt sommarhus" än att få det här att se riktigt inbjudande ut för någon annan att sätta händerna (tänderna) i :-)


Lördagskram!
Birgitta



2 kommentarer:

  1. Ujj. . .Inte dåligt att trampa en hel mil för att sedan börja rensa & städa! Tur att du fick skjuts tillbaka!!! :-)
    Men vad roligt att stajla och få sommarhuset så inbjudande som möjligt! Det låter verkligen som ett utmärkt projekt för dig! Hoppas det sedan går bra med försäljningen för marknaden är ju lite upp och ned!
    Ha en fin söndag & kommande vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varken tiden eller marknaden känns väl så där helt rätt, men det är bara att prova. Det är väldigt lite till salu där sommarhuset ligger med sjönära läge och det som kommer ut brukar vara eftertraktat så vi håller tummarna. På tomten finns förutom själva huset också förrådsbyggnader, ett timrat gästhus och en bod. Behövs ju egentligen bara en intressent som känner samma kliande iver över att fixa till det här som jag :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera