onsdag 14 september 2022

Höstluft!

 Efter regn kom det inte solsken, men i alla fall mättad höstluft :-)

Lite disigt och mulet ute, men jag njuter av att trädgården fått välbehövlig väta från skyn!

Pysslar inne idag och fotade ett av mina senaste loppisfynd.....den mulliga bulliga flaskan som dekorerats med vass.
Har inte varit så mycket på loppis. Är inne i en period där jag känner mig mätt på saker så jag har varken lust att gå i affärer eller på loppis. Fast, av erfarenhet vet jag att just det kan ändra sig fort  :-)

Dras till jordnära toner, och det finns gott om dem i både textil och inredning. Det har jag ändå noterat de gånger jag varit in till stan, eller kikat på nätet. 
Söker lugnet i både det ögat ser och det kroppen känner. Är inte längre så där förlamande trött som jag var för en vecka sedan och mår så mycket bättre av att ha energi och ork till att fixa. 

Hängrännor och stuprör gjorde vi klart på vår Dalagård i söndags och jag har rensat både i trädgården här hemma och inne i huset. Håller igång med det som är givande och roligt och sakta men säkert återkommer den vanliga vardagen då jag kan vakna och känna efter vad jag vill göra just idag. Vakna utan den där tryckande känslan av stress jag hade för en vecka sedan.....så himla skönt!!!

Ska snöra på mig walking skorna och gå en långpromenad. Andas djupa andetag och bara sätta den ena foten framför den andra. 
Det gäller att hitta sina "må bra" strategier, och att promenera i ganska snabb takt är något jag inte alltid prioriterar, men ändå vet att jag alltid mår bra av :-)

Må så gott allihop!
KRAM
Birgitta





4 kommentarer:

  1. Lyckliga du som kan gå raska långpromenader. Inte sen före pandemin har jag kunnat gå obehindrat så långt som jag vill. Saknar promenaderna runt sjön! Just nu känner jag mig såå trött. Brukar inte alls känna av hösten, tvärtom, älskar den. Kanske har nåt i kroppen som ska ut?
    Fint loppisfynd, passar bra med de torkade vipporna i.
    Ha det gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tänker på dig och din segdragna ischias. Hoppas så att det ska gå att få bukt med den....och så hoppas jag verkligen att du inte håller på att bli sjuk! Tyvärr den tiden på året nu då allt möjligt frodas med virus och bakterier :-(
      Tidigare har jag känt ett vemod då ljuset och värmen drar sig tillbaka och hösten kommer. Har alltid varit en utpräglad vårmänniska, men så känns det inte i år. Nu ser jag bara fram emot att kura inne lite mer, gå ner i varv, tända ljus, dra på mig en varm tröja och promenera i klar höstluft :-)
      Skickar varma energirika kramar till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Älskar att ta långa promenader i den klara höstluften. . . men det får vänta lite för just nu är jag dunderförkyld sedan två veckor! (Mitt kära barnbarn delade frikostigt med sig) !
    Så fint stilleben du satt ihop i fönstret. . .jag vurmar oxå för gamla böcker o nycklar!
    Ha en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, dessa små bacillspridare :-) Inte kul att vara förkyld så länge, men jag hoppas verkligen att du snart är frisk igen!
      Idag blev det ingen promenad. Cyklade istället närmare en mil på fina vägar genom lummig natur. Målet var äldsta sonens sommarhus och dit kom jag. Fick sen åka hem med maken med cykeln bakpå i cykelhållare :-)
      Varma kryapådig kramar!
      Birgitta

      Radera