lördag 20 augusti 2022

Strävhårig tax

 3/8 fyllde han ett år och nu börjar det bli lite fason på den lille busen :-)

Fortfarande samma glada energi, men numera kan han faktiskt också emellanåt lägga sig och vila i lugn och ro. 
Våra skor får stå ifred i hallen utan att släpas runt hela huset och vi behöver inte jaga honom ute för att plocka ur sten, pinnar, sniglar!!! och annat bråte ur den där munnen med sina pärlvita tänder.

Han har också varit i Sala på utställning i juniorklass för strävhåriga taxar där han fick en andra placering och bedömning "Excellent" i en skala från Good, Very good och Excellent. Så himla roligt!

Nu är det inte tänkt att Rambo ska bli någon utställningshund, men maken har ambitionen att se om han kan bli jaktchampion och då behövs bedömning både exteriört och i drevprov. 
Det är långt kvar dit för Rambo har ju inte ens släppts för jakt än, men snart får han sätta på sig sin nya fina jaktväst med pejl på ryggen och så får vi se om han börjar driva rådjur eller om han glatt jagar ekorrar och skäller på kottar :-)

Kramar
Birgitta


7 kommentarer:

  1. "Excellent" lilla charmtrollet! Stort Grattis till priset och till 1års dagen!
    Och så skönt att stenar, pinnar och äckliga sniglar är strukna från din meny!!! :-)
    Trevlig Helg!
    Tassekramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Tack säger Rambo och sträcker stolt på sin så fint bedömda exteriör :-)
      Allt gott till dig Miranda Maräng!

      Radera
  2. Grattis Rambo! Kul när vovvarna blir bra bedömda. Även om de ju för husse och matte är de bästa i världen. En av döttrarna och hennes familj har en Munsterländer som håller på att skolas in på jakt. Husse har stora planer för lilla Java. Intressant att följa hennes utveckling. Men mest är hon dock en familjehund.

    Önskar dig och familjen sköna dagar såhär i slutet av augusti.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det roligt att följa en liten valps väg i livet! Idag var Rambo för första gången fri ute i skogen i sin jaktväst med pejl på ryggen. Han vågade sig iväg från husse och kom tillbaka när husse tutade i sitt mässingshorn.
      Kommer ihåg den gången när maken skulle släppa vår första tax och hon satte sig på hans stövel och nyfiket tittade på en surrande humla. Jämfört med det fick Rambo med beröm godkänt idag :-)
      Ha en fin dag Eva-Mari! Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Så sorgligt med din mamma och hennes sambo. Hoppas något positivt har hänt sedan du gjorde inlägget. Roligt att läsa om Rambo. jag har ju en granne som har en Astrid som jag förstår är av samma ras som Rambo. Astrid ska också bli jakthund och är nu 1 år. Astrid har två kattkompisar tycker hon men det är det bara ena katten som tycker. Så roligt att som granne se hur de leker. ta hand om dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu blev det fel gick inte att svara som bettysbeundran.blogspot.com - konstigt

      Radera
    2. Ja, det är sorgligt när tillvaron ställs på ända så! Jag har varit i Katrineholm igen i en och en halv vecka då min mammas make åkt till akuten för både andra och tredje gången, men nu verkar de ha hittat felet och förhoppningsvis ska insatt behandling hjälpa. Har om igen lite svårt att landa i min vanliga vardag, men det ska väl bli bättre med tid.
      Förstår att det är roligt att följa Astrids upptåg! När maken ville skaffa tax såg jag små ettrigt bjäbbande varelser framför mig, men nu när vi har vår tredje tax måste jag säga att de alla tre har berikat våra liv både som familjehundar och husses jaktkompisar!
      Må så gott Betty! Kram
      Birgitta

      Radera