måndag 1 augusti 2022

Dakabom

 När jag fyllde år i slutet av juni tipsade jag äldsta sonen om att jag önskade mig en upplevelse tillsammans med honom. Det blir ju liksom en dubbel present att få både en upplevelse och en heldag tillsammans med honom :-) I helgen som var uppfylldes min önskan.

Har följt ett konto på Instagram som heter Dakabom. Det är ett företag som i första hand säljer gamla och nytillverkade "gamla" möbler och deras konto bjuder på så många fina och inspirerande bilder så jag ville gärna åka dit. 

Eftersom äldsta sonen, precis som jag, gillar inredning, kändes det perfekt att åka dit med honom och vi fick verkligen en upplevelse både han och jag!

Dakabom håller till i en så fint renoverad industrilokal utanför Jönköping så maken och jag mellanlandade först i Karlsborg där sonen har en sekelskifteslägenhet som jag visat några gånger här på bloggen. En bit för oss att åka, men oj så roligt det var att besöka det här helt unika stället.

Där finns möbler av olika sorter, men mest är det stora skåp tillverkade hantverksmässigt av gammalt virke och i gammal stil. Jag föll totalt för det här skåpet som skulle platsa helt perfekt i vårt kök istället för den vita skänk vi har där nu. Vill ha!!!

Inte riktigt läge att baxa hem ett stort skåp, det var dessutom reserverat, men jag har placerat det i minnesbanken :-)

Varv efter varv gick vi där och kollade in allt. Det går liksom bara att supa in den vackra miljön och den väckte verkligen min kreativitet! Titta bara på den enkla bladslingan som var målad direkt på den ruffa väggen som svampats i olika grundfärger från mjukt vitt till dovt svart......något sånt skulle jag vilja måla någon gång, någonstans.

Jag följde upprustningen av den här lokalen på Instagram och njöt av deras uppfinningsrikedomen när det gällde att skapa en vacker miljö med enkla medel av en väldigt sliten lokal och nu har jag äntligen fått se det i verkligheten.

Titta bara på den lilla detaljen som att sätta ett ekollon i öppningen på en flaska och så börjar det växa ett litet ekskott där i. Så enkelt, men så fint!

Det är så synd att vi har så långt till Jönköping, men jag kommer helt klart att åka dit igen om jag har möjlighet. Under tiden fortsätter jag att följa dem på Instagram.....och så återvänder jag dit genom alla bilder jag fotade.



Efter Dakabom blev jag bjuden på himmelskt god lunch med glass till efterrätt högt upp på Tabergs topp med vidunderlig utsikt åt alla håll. Jag har varit här med maken en gång förut, men då pissregnade det och utsikten var nästan lika med noll. Det var mysigt den gången också, men det här vädret var ju ändå snäppet bättre :-)


Som om inte det var nog fick jag en trolsk naturupplevelse innan vi var tillbaka i Karlsborg, men bilderna därifrån sparar jag till nästa inlägg. Nu önskar jag dig en riktigt bra måndagkväll!

Kramar
Birgitta












 

4 kommentarer:

  1. Vilken pärla! Roligt när man hittar ett ställe där det finns lite annorlunda saker. Fint utflyktsmål... synd att jag har ännu längre dit! Väggmålningen är verkligen vacker, fingertoppskänslig inredning över hela stället. Resten av er utflykt var inte dålig den heller. Kul med att bli utbjuden av sitt barn.

    Glad tisdag till dig.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen ett utflyktsmål värt att besöka! Finns säkert massor av pärlor i vårt avlånga land, men det gäller att hitta dem också.....och så var det ju det där med avstånd :-) Alltid roligt att göra något tillsammans med son eller söner när tillfälle ges!
      Kram til dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Vilken härlig utflykt som var fylld av så många överraskningar - tänk vad många roliga ställen det finns. Båda de svarta skåpen var så vackra, men platsen måste finnas. Åker ju förbi Jönköping på väg till Skåne ska komma i håg stället. De jordarna dörrarna är så vackra och du gjorde rätt som valde linoljefärg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en upplevelse att bara gå där och kika, och caféet är riktigt mysigt! Norrahammars gjuteri har tydligen haft tillverkning i den vackra tegelbyggnaden så en och annan vedspis har nog slussats ut därifrån genom tiderna. Så roligt att byggnaden används igen och Dakabom har verkligen gjort ett jättejobb med att ta tillvara på den unika miljön. Så värt ett besök tycker jag! Kram
      Birgitta

      Radera