torsdag 4 augusti 2022

Naturreservat och Grebbans kvarn

 När vi åkte från Jönköping mot Karlsborg passerade vi Hjo där vi fått tips om att besöka naturreservatet vid Hjoån.

Jag hade inga förväntningar alls på hur det skulle se ut där, men blev verkligen överraskad över hur fint det är!

Trots att det kändes som om man vandrade "in the middle of nowhere" ligger det inte alls långt från vare sig centrum eller bebyggelse. Vi påmindes om alla vandringsleder vi gick på Nya Zeeland som hade precis de här välordnade stigarna, vattenbruset, täta lövverket, tystnaden och bänkar att slå sig ner på och bara njuta.

Hjo kommun har gjort ån tillgänglig för Vätternöringen att kunna vandra upp i och vattnet porlade fram mellan stock och sten. Regnet hängde i luften, men det var varmt och skönt och vi var helt ensamma på de doftande mjuka barktäckta gångarna. Fantastiskt rogivande!

Vi började vandringen vid Grebbans kvarn som byggdes 1902 och har renoverats av kommunen i två omgångar. Efter att ha besökt Dakabom i deras historiska tegelbyggnad var jag helt inne i tankarna på att det skulle vara så häftigt att bo i den där kvarnen. 
Kikade in genom fönstren och såg framför mig en öppen planlösning med kök och vardagsrum på bottenvåningen.....

......och en stor härlig uteplats precis intill det forsande vattnet. Det vore väl något?! :-)

Vi har vandrat strandpromenaden fram och tillbaka många gånger i Hjo och tittat på de helt underbara sekelskifteshusen med all snickarglädje, men här har jag inte varit tidigare. Ännu en pärla jag varmt rekommenderar att besöka. Jag kommer definitivt att åka dit igen om vi har möjlighet!

Ha en bra dag!

 Kramar
Birgitta








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar