söndag 14 augusti 2022

Romantiskt porslin

 För många år sen köpte jag ett stort fat på loppis

Har en romantisk sida som ibland bara skriker om att få ta i alla fall liiiiite plats och ibland låter jag den där inre romantiska sidan få ta just den lilla platsen :-)
Älskar det här fatet, ändå får det för det mesta stå i den vita skänken i köket och samla damm

Nu när jag var hos min mamma i Katrineholm passade vi på att gå igenom några av deras dignande skåp för att rensa lite. Där hittade vi en kanna som mamma en gång inte kunnat motstå på något loppis, i precis samma tyska serie "KPM" som mitt fat.
Det är ju en kaffekanna och den saknar sitt lock, men hon tänkte att hon kunde sätta sommarblommor i den. Trots att den stått många år i hennes skåp har den aldrig fått ståta med några sommarblommor så nu rensade hon ur den till "skänka till loppis" högen......och då kunde inte jag motstå den 

Troligtvis kommer den att stå och samla damm även hos mig, men visst är de fina tillsammans fatet och kannan?!
Än så länge har jag plats att samla en del saker bara för att jag tycker de är fina, så då gör jag det :-)

Kramar
Birgitta





4 kommentarer:

  1. Passar så fint ihop ditt fat med din mammas kanna. . .så låt den inte samla damm utan sätt sommarblommor i den och njut av det vackra!
    Ha en fortsatt fin sommar!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske jag gör någon dag.....sätter blommor i kannan och låter den stå framme tillsammans med fatet :-)
      Fina dagar önskar jag dig! Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Jättefina båda två! Jag har väldigt svårt för synsättet att det per automatik är "fel" att ha något som är vackert men ändå inte "används". Uttrycket "att stå och samla damm" pekar verkligen finger åt alla de som är födda med samlargen:) Ständigt detta rensa, rensa...Skulle alla anammat detta genom årtionden vad skulle då finnas kvar som kulturarv? Ingen skulle veta vad som menas med allmoge/retro/barock/jugend etc etc. Trasigt eller farligt? Släng det men försök att inte helt ryckas med i rensningshysterin:) Tycker...
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. :-) Hahaha......anser mig vara en samlare och sparar en hel del saker av sånt jag fått, ärvt eller köpt oavsett om det används eller "bara" sparas för att det är vackert (och står och samlar damm :-)), men om saker av någon anledning börjar tynga mig har jag inga problem med att rensa och skänka vidare. Ingenting är "fel" om det känns rätt för en själv oavsett om man är minimalist, maximalist eller något där emellan :-)
      Ha en fin fredag Skorpan! Kram
      Birgitta

      Radera