onsdag 10 november 2021

Skålade handtag

Vi åkte en sväng till vår Dalagård idag för att rensa hängrännor, ställa in utemöblerna, sätta den sista luckan på plats i köksdelen och få dit handtagen på luckorna. Nu blir det nog lite vintervila från renovering på vår gård. Vi får ta nya tag när vårsolen börjar värma igen till nästa år.

De skålade handtagen är i mörk antikmässing och passade så bra till den grå färgen! Nästa år ska alla kanter på skåpstommarna målas så de blir i samma grå nyans som luckorna.....och så ska det på en golvsockel under skåpen och täcksidor av något slag. Sen är det helt klart med köksskåpen....YYIIIIPPPPII!

Nu sitter sista luckan på plats och i det långsmala hålet vid kylskåpet ska ett gammalt bakbord få sin plats. Det räddade jag från att kastas vid yngsta sonens köksrenovering. Tänkte det kunde vara bra att ha en sån som skydd på bänkskivan om det ska diskas i baljorna inomhus, eller slabbas på annat sätt, för jag tror inte jag kommer att baka på det....men man ska aldrig säga aldrig :-)

Brukar ställa in en gran till varje vinter som får ta fukt från luften i stugan. Tror det fungerar bra och om inte annat ser det ju i alla fall fint ut med lite vintergrönska!

KRAM
Birgitta


 

4 kommentarer:

  1. Stilrent kök, renoverat med känsla! Er Dalagård är så gullig. Men är det inte svårt att åka därifrån? Det ser ut att vara ett riktigt fira-jul-ställe...

    Önskar dig en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva-Mari <3 Jo, det har funnits måååånga gånger då vi på sommaren känt att det skulle ha varit så skönt att bara sitta kvar i kvällssolen och mysa istället för att packa bilen och åka hem och jag har drömt om att fira jul där i all enkelhet, men när ingenting egentligen har fungerat som ett hem utan mer varit en byggarbetsplats med oändligt med jobb har det ändå inte känts lockande att genomföra det. Min önskan är att vi en dag ska kunna njuta av allt vårt jobb, men vilket år det blir kan jag inte säga nu :-)
      Kram och ha en jättefin fredag!
      Birgitta

      Radera
  2. Snyggt med de skålade handtagen. . .och så skönt för er med en vinterpaus från renoveringar!
    Mysigt med en julgran i köket. . .det är nästan så man börjar längta till julen nu (har faktiskt redan börjat klicka hem lite klappar) !!! :-)
    Önskar dig en Trevlig Helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev lite julfeeling när granen fick sin plats i huset! Skulle vara roligt att fira jul där någon gång, pynta med bara naturmaterial, äta god mat och åka pulka i backen mellan den äldre och den lite nyare delen av gården....eller åka skridskor och spark på sjön som ligger alldeles i närheten.....pimpla kanske. Vi är inte där än, men vem vet, en dag kanske vi är det :-)
      En jättefin helg önskar jag dig också! Kramar
      Birgitta

      Radera