lördag 18 juli 2020

Plattor och grus

Hej där.....hoppas ni har en fin lördagkväll :-)
Jag försöker att inte starta några nya trädgårdsprojekt utan istället göra klart sånt som är påbörjat.....som det här
Jag la plattor och satte den vågiga kanten på den nedre delen i vår trädgård där vi byggt bort en slänt av ogräs/gräs/mossa, men sen tog det stopp tills maken hade satt upp kanter av byggtimmer för att få en etagetrappa 
När byggtimret var på plats fick jag problem för nivån stämde inte för att få ett plant steg.....hmmmmm hur skulle jag lösa det på ett enkelt sätt?

Några dagar tidigare hade grannen satt ut en annons på vår lokala facebookgrupp om att han hade plattor att skänka bort.
Han skulle bygga en pergola och började gräva då han först hittade ett lager med stora betongplattor under gräset och under de plattorna låg de här.....
Tyckte de var så annorlunda med sitt mått 20x20cm och med det mönstret så vi sms:ade snabbt och sa att vi gärna tog dem.
Visste inte då vad de skulle användas till men de där plattorna löste mitt problem med trappsteget :-)
Jag tog några av dem och ställde dem på högkant under byggtimmerkanten och för att få ett lugnt intryck vände jag dem med den neutrala gråa sidan utåt och det var precis vad som behövdes för att sen kunna lägga gruset plant
Så blev det klart och jag kan med lätthet plocka jordgubbar eller nå de slutna komposterna vi har till vänster (de fick inte vara med på bild......det här ska ju vara en fiiiin blogg och de är INTE fina :-)).....och maken säger att det nu går mycket fortare att klippa gräset när den eländiga slänten är borta.
Vi har letat stockar efter gamla mått till tvättstugan vi skulle renovera, men inte hittat några.
Nu har en bekant erbjudit maken att ta ner några torrgranar och såga upp i de mått som behövs så det ska fixas på onsdag. Efter det kan vi börja bygga och förhoppningsvis också få det projektet färdigt. Det ser jag fram emot!
KRAM
Birgitta



1 kommentar:

  1. Oj, oj vad ni jobbar på, men så fint det blir. Ni har en fin lokal sälj och köpsida. Vi ska ta bort en liten plätt gräsmatta och lägga grus. Ser att ni lagt "matta" undergruset - hur blir det när det regnar, tänker ösregn som det du skrev innan om.

    SvaraRadera