onsdag 22 januari 2020

Penséer

Vet ni......jag såg att det finns penséer att köpa i blomsterhandeln.....och med den värme som varit hittills skulle man ju lätt kunna plantera ut dem nu!
.......men det är ju bara januari!
Det känns ju liksom inte riktigt rätt att plantera penséer så här tidigt, även om man skulle kunna det!

Bilderna är från våra pallkragar som inte blev sådda förrän i juni förra året och då hade små söta penséer etablerat sig öööööööverallt. Det var som hela pensée mattor i alla pallkragar.
Jag hade jättesvårt att gräva upp dem och kasta dem i komposten när fröna skulle i jorden och försökte istället flytta dem i stora sjok till andra ställen. 
Puh......vilket jobb! Kan väl säga att jag till slut ledsnade och det mesta hamnade ändå i komposten.
Idag har vi varit och köpt färg, roller och penslar till gästrummet som nu är spacklat och putsat.
Hela huset är i en enda röra och det är så dammigt och smutsigt så jag bara längtar efter att få ordning och kunna städa ordentligt!
Den här renoveringen har verkligen varit riktigt seg. Även om maken slitit med spackelspatel och slipmaskin så dammet lagt sig tjockt medan jag varit på jobbet känns det inte ett endaste dugg roligt......men......en dag kommer det att vara klart.
Ska försöka tänka "ett moment i taget" och hoppas jag inte exploderar av frustration innan det är färdigt!

Fina dagar önskar jag er alla!
Kram
Birgitta

1 kommentar:

  1. Det var verkligen tidigt med penséer i januari. . . annars har man sett andra vårblommor i affärerna! Det är ju synd att de ska frysa ihjäl om snön o kylan skulle komma!
    Förstår att renoveringen tar på krafterna men nu är ni nog snart klara. . . eller. . .
    Ha det så bra!
    Kramar

    SvaraRadera