lördag 4 januari 2020

Sol och gästrum

Det är såååååå härligt att se blå himmel och SOL......och nu är vi på den ljusare sidan igen......alltså då ljuset återkommer och INTE bara försvinner!!!
Jag går gladeligen långpromenader varje dag och låter ljuset smeka mitt bleka ansikte. Känner att lust och energi sakta kommer tillbaka......inte en dag för tidigt!
Vi har ägnat några timmar då och då till att få upp renoveringsgips på väggarna i gästrummet och nu är det klart. Simsalabim :-)
Inge sönderrivna tapet väggar längre i grått, grönt och beige
Som tidigare undrar jag hur sjutton vi har orkat ha det så här i 6 år! Fast jag vet ju att vi lagt energi på annat än att få ont imagen av allt vi fortfarande haft kvar att göra :-)
Den där synen är numera bara ett minne på ett foto.
Nu har vi heltäckande grå gips från tak till väggslut som sakta blir spackelrandig och prickig. Inte så snyggt heller, men mycket bättre än förut......och ytterligare ett steg mot färdigt resultat!
Tror också att det nu landat i hur det blir med väggarna. Slut på velande om tapeter eller färg. Tror att det blir målat med Jotuns mineralfärg i någon ljusare neutral färg.
Känner mig som en fegis när det finns så mycket fint att välja på när det gäller både färg och tapeter......men det verkar som om det här året blir lugnt och vilsamt på alla sätt.....även på färgfronten :-)

Ha en skön lördagkväll!
Kram
Birgitta


4 kommentarer:

  1. Skönt med lugnande & harmoniska färger annars finns risken att man tröttnar fort och får göra om! Hoppas ni har landat nu med all renovering!
    Här har solen också börjat visat sig efter en hemskt blåsig period där det skallrat i rutorna! Men att det är vinter kan man bara inte se (utan snö och minusgrader)!
    Ha en fortsatt fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad flitiga ni är! Det kommer helt säkert att bli både fint och välkomnande!
    Härligt att det går mot ljusare tider nu.
    Tycker ändå att det blev så mörkt inne när all jul försvann här hemma. Måste få fram fler slingor i väntan på att det ljusnar lite mer.
    Det känns kanske lite extra mörkt just nu eftersom vi har en månad framför oss som känns emotionellt tung.
    Fina svärmor somnade in den 1 januari så det är en hel del som måste ordnas och vi har ingen möjlighet till praktiskt stöd från någon annan.
    Men det är ändå en helt annan sak att ordna upp efter en gammal människa mot vad det var för två år sedan då vi hade den oerhört tunga tiden efter min bonussons bortgång. Däremot så kommer nu lätt tankar på den tiden.
    Men vi ska nog klara det här också. Det är livets gång.

    Önskar dig fina dagar på det nya året.
    Stor kram från Maria

    ps. Förlåt ett långt och lite deppigt inlägg på din sida.❤️
    ds.

    SvaraRadera
  3. Kommer att bli superfint som alltid:) Undrar - du som vet- går det att måla direkt på gipsskivorna? Eller hur går Du tillväga?
    Novis Skorpan

    SvaraRadera
  4. Måste kännas skönt att säga och tänka -sista rummet. Vi ska just börja renovera tvättstugan men vi lämnar det till hantverkare - så skönt. Vi har alltid renoverat tidigare men inte nu längre. Förstår att ni ser fram mot er resa till nz. Det kommer bli ett minne för livet - det blev det för oss.

    SvaraRadera