måndag 13 januari 2020

Ny uppkoppling

För ganska många år sedan fick vi erbjudande om att koppla upp oss på det fibernät som skulle dras i Strömsholm.
Vi hade nyss flyttat till vårt hus och såg oändligt med renoveringskostnader framför oss. Att ansluta sig till fiber var inte gratis därför valde vi att avvakta med det och fortsätta med den adsl anslutning vi hade genom det fasta telenätet.

Det har fungerat bra ända tills för kanske något år sedan då det började bli seeeegt med det mesta på nätet och sååååå tråkigt med tv:n som liksom frös bilden en gång var 10 minut så vi antingen fick vänta flera minuter tills det började rulla igen, eller zappa till en annan kanal och så tillbaka igen.
Fattar ju de flesta att det INTE var roligt!

Så.......i slutet på förra året bestämde vi oss för att ta en grabbnäve från vårt sparkonto och bli "moderna" fiberanvändare :-)
Vi hade knappt hunnit ansöka om fiber innan det i december kl 07.00 knackade på dörren och en man sa att han tänkte börja gräva utanför vårt hus.
När jag åkte till jobbet 07.30 var det full fart 
Gruset for all världens väg......tyvärr också en stor del av rötterna till vår gamla Flammentanz ros som växer mot uthuset. Hoppas verkligen den klarar sig!
När jag kom hem på eftermiddagen var fiberrören nergrävda, rännan igenskottad och där jag brukar ställa bilen var det en enda sörja av uppgrävd lerjord, men det är smällar man får ta.
Ganska många vändor blev det sedan med allehanda människor som plötsligt stod utanför vårt hus och blåste fiber, kopplade och installerade......men så första dagen på det nya året kunde vi koppla ur vår gamla Telia router och koppla in oss på fibernätet
Den nya dosan placerades så vi kan dölja den med det gråa skåpet. 
Finns väl inga såna här anslutningar som är det minsta estetiskt tilltalande!
Så skönt att slippa se den!
Tidigare hann jag nästan fixa en kopp te medan bilderna till bloggen laddades ner, nu hinner jag knappt blinka.......och tv:n behöver vi bara zappa när vi vill byta kanal, vilket borde vara en självklarhet, men så var det ju definitivt inte förut!
Nu kan vi också ta bort den fula luftledningen som sitter fast i vår skorsten och löper tvärs över trädgården till grannen......för att inte tala om teleledningen in till huset som maken valde att låta hänga fritt när vi panelade om huset. Kommer inte att sakna dem ett endaste dugg!

Nu ska vi bara hitta på något bra sätt att dölja den fula kopplingsdosan som lyser alldeles vit på vår nymålade faluröda fasad utomhus. En låg rödmålad trälåda borde göra susen.
Sätter det på "to do" listan.

KRAM
Birgitta

4 kommentarer:

  1. Grattis. . måste vara skönt att slippa väntetider och stillbilder! Det kan ju verkligen vara irriterande! Och att dölja kopplingsdosan är väl lätt som en plätt för dig med alla fina idéer!
    Ha en fin "vår" vecka! Är iallafall den årstiden här hos oss. . . konstig väderlek nu för tiden. . . hoppas det bara inte blir "vinter" i sommar!!! :-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Visst är det märkligt med alla dessa kopplingar och dosor i vår digitaliserade värld! Ett minne i ett uttag borde väl kunna styra allt i hemmet. Vi åker ju till månen utan koppling! Äsch, jag vet, önsketänkande, men nog vore det smidigt att inte behöva gömma fula dosor bakom byrån, eller hur?

    Ikväll ska jag se Äkta Billgrens på Svt1, gillar Elsa och hela hennes familj. De är verkligen äkta! Dagens The Crown har jag avnjutit, längtar till morgondagens!

    Ha en fin kväll du också.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Så skönt att ni har blivit med fiber. Jaha, då återstår att se om rosen Flammentanz klarade sig. Jag bad livskamraten gräva upp en ros som skulle flyttas och han grävde tills han stötte på en grov rot och tog till yxan!?! Det var fiberkabeln. Första tanken var - har vi släckt ner för alla hus i området, andra tanken var - detta blir dyrt. Hem kom en man från ett av alla "tekniska " företag inom detta område. Han svarade som vårat barnbarn 4 1/2 år när vi leker affär - det kostar noll. Nu är kabeln inlagd i ett rör (vilket den inte var tidigare)och utmärkt på staketet vart den är.

    SvaraRadera
  4. Did you know there's a 12 word sentence you can say to your partner... that will induce intense emotions of love and impulsive attraction to you buried within his heart?

    Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, please and care for you with all his heart...

    12 Words Who Trigger A Man's Desire Response

    This instinct is so built-in to a man's genetics that it will drive him to try better than before to take care of you.

    Matter-of-fact, triggering this dominant instinct is absolutely important to getting the best possible relationship with your man that the instance you send your man a "Secret Signal"...

    ...You will immediately find him expose his heart and soul for you in such a way he haven't experienced before and he'll distinguish you as the one and only woman in the galaxy who has ever truly appealed to him.

    SvaraRadera