lördag 15 juni 2019

Rosenhagtorn

SOMMARLOV och jag ska vara ledig hela 8 veckor! 
Nu kan jag sätta fart med saker jag tidigare inte orkat då jag lagt all energi på jobbet.
Har väl egentligen inte fattat riktigt än att jag verkligen inte behöver ställa väckarklockan och stiga upp i ottan på måndag för att jobba, men poletten kanske trillar ner framöver :-)
Jag har längtat efter tid (och ork) att påta i trädgården och nu när vädret visar sig från sin bästa sida är det bara att hoppa i arbetskläderna och sätta fart.

Det är så himla vackert när så mycket blommar och det doftar ju helt bedövande gott från smultronschersminen. Jag drar långa djupa andetag och bara njuter!

Rosenhagtornsträdet har blommat som aldrig förr
När vi flyttade till vårt hus för drygt 5 år sedan mådde det här trädet inte alls bra.
Det började grönska och knoppas så fint, men sen blev bladen brunfläckiga, rullade ihop sig och föll till sist av så trädet nästan blev naket framåt sensommaren.
Vi tuktade trädet hårt och klippte sen igen året därpå.
Nu verkar det ha piggat på sig och bladen förblir gröna och fina och så mycket som det blommat i år har det aldrig gjort förut!
Vår trädgård är mitt skötebarn och jag vill att allt som finns där ska må bra och frodas.
Har inte alltid kunskapen, eller tålamodet att söka kunskap, om kinkiga växter därför går jag på säkra kort och köper, eller tar emot, växter jag tror passar för vår trädgård (och min omvårdnad).

Idag har jag planterat en blå alpklematis utanför vedboden.
Får göra som när jag planterade den vita rosen, vattna ordentligt och prata med den varje gång jag går förbi så den växer sig riktigt fin :-)

Kram
Birgitta

1 kommentar:

  1. Jag tror allting blommar fantastiskt fint i år. Kanske kompensation för förra årets torka? Mycket att njuta av är det, finaste tiden är precis nu! Lycka till med alpklematisen.

    Ha det gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera