onsdag 1 mars 2017

Sopsortering

Visst är det väl jätteroligt när man åker till jobbet och kommer hem trött efter arbetsdagens slut och ser att det har renoverats utan att man själv har behövt lyfta ett finger?!!
Nu har jag ju sportlov och lyfter, bär och håller, men annars har det varit precis så för mig.....väääääldigt lyxigt :-)
Maken min är en riktig "handyman". 
Han löser det mesta av alla mina idéer som kommer till genom bilder i mitt inre......för även om jag är bra på att hitta lösningar är jag inte speciellt duktig på att veta HUR det praktiskt ska lösas för att fungera.....men det är han duktig på :-)
 Som här, i tvättstugan, där vi som bäst håller på och monterar skåpstommar, hyllplan och bänkskivor. Där har vi en "smatt" som var lite av en utmaning.
Ett murat fundament nertill där vattenrör till uppvärmningen går in....eller ut....hur man nu ser på det.
Upptill sitter den nya elcentralen och även om vi sa till elektrikern att vi skulle sänka taket för att sätta in spotlights så hamnade centralen ändå så pass högt upp att maken fick lämna en öppen del där.  Inte speciellt snyggt och inte speciellt lätt att åtgärda så här efteråt med även en utstickande murad del till skorstenen bredvid.
Meeeen.....jag funderade, mätte och ritade, vi åkte till det stora blågula varuhuset och köpte köksmoduler, monterade ihop, maken anpassade med sticksågen....
....och titta! Med gamla korgar jag hade till en f.d expedithylla från samma varuhus blev det en måttanpassad sopsortering! Perfekt!
Nu håller vi på och fixar bänkskivan. Om regnet behagar hålla upp en liten stund så kan vi baxa ut det som redan är tillpassat för putsning och håltagning för tvättho.....för såga mdf inomhus är INTE någon bra idé. Det dammar så in i bomben!

Kraaaam
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Men såå snyggt det blev och så lättsamt sedan med sopsorteringen!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst blev det bra!.....och himla lätt att bara lasta in korgarna i bilen och tömma vid återvinningsstationen.
   Kram till dig Skorpan!
   Birgitta

   Radera
 2. Härligt med en egen "Handyman" som fixar idéerna. . . .!!! Blev ju jätte fint i tvättstugan!!!
  Önskar dig en fin helg Vännen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. För det mesta är vi ett bra renoveringsteam maken och jag.
   Jag funderar, lägger fram idéer som han oftast säger ok till. Jag ritar, han funderar och så sätter vi igång. Hittills tycker vi nog att det blivit precis som vi tänkt med det som vi gjort :-)
   Här har det snöat hela dagen och jag ägnar tiden åt att städa. Det behövs!!!
   Ha en mysig lördag!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 3. Det är så fint med sopsortering. Bra Idee.
  Kram Birgit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är sånt jag vill bjuda på.....bra idéer :-)
   Vår sopsortering bestod tidigare av svarta plastbackar som stod på, och under, ett litet bord, men det blev mycket bättre när vi istället utnyttjade rummets höjd så här....och mycket snyggare också!
   En fin söndag önskar jag dig Birgit!
   Kram
   Birgitta

   Radera