fredag 24 februari 2017

Tacksamhet!

Vet ni vad som är en fördel med att jobba inom skolans värld...... förutom att man får jobba med härliga barn och kreativa uppgifter?
Jo.....jag har ledigt då eleverna har lov. Så nu börjar inte bara elevernas sportlov här i Västmanland utan också mitt :-)
Känns faktiskt helt ok när snön ligger kvar, det är härligt soliga dagar och jag har massor av saker jag vill göra....
......som att läsa boken yngsta sonen gav mig i julklapp.
Man kan ju tycka att jag skulle kunna sätta mig och läsa en bok precis vilken dag som helst, men den här boken, som heter "Magin" är inte en bok man bara läser så där rakt upp och ner.
Nä, den kräver eftertanke och inkännande.....så jag tar bara fram den när jag orkar både läsa och FÖRSTÅ vad det är jag läser :-)
Innehållet grundar sig på ett enda ord....
TACKSAMHET.

Jag har läst tidigare böcker av just Rhonda Byrne som bygger på Attraktionslagen.....att det du fokuserar på är det du drar till dig och det börjar kännas helt logiskt att om jag fokuserar på att vara lycklig är det också lycka jag får. Om jag fokuserar på att vara tacksam över det jag har får jag mer att vara tacksam över.

Jag börjar inse HUR MYCKET jag faktiskt har att vara tacksam över....allt ifrån små saker till större.
Bara såna saker som att jag har ett hem, värme, mat, rinnande vatten, toa inomhus, en älskad make, underbara barn, fina vänner, ögon att se med, händer att skriva med, ben att gå på.....
Det tar nästan aldrig slut!
Sååååå mycket som jag tar för givet är en källa till tacksamhet och ju mer tacksamhet jag har förmågan att se och känna desto mer hittar jag att vara tacksam för:

Prova själv att skriva ner 100 saker du just nu är tacksam för så kanske du upptäcker samma sak som jag.....att det finns oändligt mycket att glädjas åt och vara tacksam över! 

Nu önskar jag just dig en härligt fin fredag kväll.
TACK för att du kikar in här <3

Kram
Birgitta

4 kommentarer:

 1. Så härligt med sportlov. . . det skulle man verkligen vilja ha. . . .jag längtar till backarna i Dalarna just nu!
  Din bok har jag inte hört talas om men den verkar berikande och tänkvärd. . . .och sådana böcker behövs ibland! Förstår att du låtit den "ligga till sig". . .vissa böcker behöver ju läsas i rätt stund!
  Ha en fin lördag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog mer betoning på lov än på sport för min del :-) Det går framåt med renoveringen av vår tvättstuga så det ska vi fortsätta med, men så ska vi också försöka att göra lite utflykter och inte bara slita med det....förutom att jag vill läsa och begrunda lite också!
   Så vill jag säga: TACK du fina Miranda Maräng för alla kommentarer du lämnar efter dig då du kikar in här! Även om jag bloggar mest för min egen skull så är det alltid roligt att få respons :-)
   Varma kramar till dig!
   Birgitta

   Radera
  2. Oooo. . . tack Birgitta! Men jag tycker det är självklart att man skriver några rader hos de bloggare man tycker om!
   Stor Kram

   Radera