söndag 12 februari 2017

VABruari

Vilken underbart solig februaridag det varit här hos oss i Mälardalen!!!
Okej att den där klart lysande solen avslöjar att det är dags att både dammsuga, damma och putsa fönster hemma hos oss, men det skjuter jag på till en annan dag.
Den här helgen har jag gett mig den på att bara göra det jag känner för och det inkluderar varken att städa eller putsa fönster :-)
Mina stackars växter har inte mått bra den här mörka vintern! 
Jag har ställt dem så ljust jag bara kunnat ändå är en del av dem nu fulla av gulnade, eller helt vissna, blad.
Så idag fick det bli en VABruari dag.....Vård Av Blommor dag :-)

Murgrönan har jag haft i måååååånga år.
Tror att jag hade den ute en sommar från början och tog sen in den på hösten då den växt sig så stor och frodig att jag inte bara ville låta den stå kvar ute och frysa hjäl.
Då trodde jag nog inte att den skulle klara sig inne, men se det har den gjort!
Fast nu funderar jag på att plantera ut den till sommaren och då får den bli kvar ute.
Har börjat ledsna på att linda upp den och rensa bort alla torra grenar varje år.....och så tar den bort så mycket ljus där den står i vardagsrumsfönstret.
Visst är det roligt att ha "gröna fingrar" och inte vill jag att mina växter ska dö, men ibland blir det ett dilemma.
Nåja, nu är den rensad och har fått återgå till sin placering i fönstret.
Det gör ju i alla fall att man fokuserar mer på grönskan än på de skitiga fönsterrutorna och det är ju bra :-)

Solskenskram
Birgitta

4 kommentarer:

 1. Vilka vackra sidensvansar i ditt förra inlägg. . .de ser man inte så ofta!
  Ja blommor är ett kapitel för sig. . .nu efter vintern får jag byta ut en hel del eftersom det varit en så torr inomhustemperatur så de har torkat oavsett hur mycket man än vattnat! Idag har man tagit en långpromenad i det fina solskenet. . . men så fort solen försvann blev det rasande kallt igen!
  Ha en fin vecka vännen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räddningen för mina växter är nog att många av de större växterna står på bord framför fönstren vilket gör att det inte osar varmluft från elementen direkt på dem.....men brist på ljus är tufft. Jag planterar alltid om mina växter i större krukor eftersom jag är urdålig på att vattna och det gör att de klarar sig bättre.
   Klart att man var tvungen att gå ut och vända näsan mot solen!....men det blåste så kallt ibland så tårarna bara rann på mig.
   Nu är himlen alldeles ljust rosa/lila/aprikos....aftonrodnad :-)
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Jag kan trösta Dig med att så såg mina murgrönor också ut. Men efter jag hade rivit och slitit med dom en lång stund så såg dom lite bättre ut. Hoppas dom tar sig.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 3. Murgrönan ser alltid lite piggare ut då alla vissna blad och torra grenar rensats ur och den skjuter redan nya frodigt gröna toppskott, men i år åker den ut till sommaren....och jag tror att den får stanna ute....om jag kan stålsätta mig inför tanken på att den troligtvis fryser ihjäl under nästa vinter. Vi får se hur det blir med det :-)
  Kram till dig Lilla gummann!
  Birgitta

  SvaraRadera