onsdag 20 april 2016

Litet frö

Har ni hört talas om chiafrö?
Det var länge sedan jag första gången läste om det lilla "superfröet" och tänkte att jag skulle köpa hem en påse.....men så var det ju det där med vana.
När jag handlar mat handlar jag oftast på samma ställe, går samma runda, stoppar ungefär samma saker i kundvagnen gång på gång.
MEN SÅ HÄNDER DET! 
Precis i min väg hade det placerats ett golvställ fyllt med små påsar med chiafrön. Ovanför hängde en braskande lapp med "Kampanjpris". Det åkte ner en påse i min kundvagn....och inte bara det.....jag använder det också! 
För visst har det hänt att jag köpt något och tänkt att det här ska jag prova och så har det bara blivit liggandes i ett skåp eller låda som ett dåligt samvete.
Så blev det inte nu utan innehållet i den lilla påsen krymper stadigt och kokta ägg varvas med nyttig chiapudding till frukost :-)
På påsen står det att fröet är rikt på fiber, omega 3, magnesium och kalcium och där finns också recept på chiapudding.
Så himla enkelt! Bara att röra ihop innan man går och lägger sig och låta den stå och svälla över natten!

CHIAPUDDING (1 portion)

1 1/2 msk chiafrön
1 dl havredryck (alternativt mandel eller hasselnötsdryck)

Blanda chiafrön med dryck. Rör om efter en kvart. Låt stå minst en kvart till, men helst över natten i kyl.
Servera med mango, banan, hallon och gärna en klick matyoghurt och lite rostade nötter.


Jag har hallon från våra egna buskar, och blåbär vi plockade förra sommaren, i frysen. Det lägger jag på tillsammans med skivad kravodlad banan.
Puddingen i sig smakar inte speciellt mycket, det är frukt och bär som smakar.
Nu på morgonen har jag ätit den här puddingen, ett glas grön smoothie och en kopp te....förutom att jag tog en Ingefärsshot innan jag började med frukosten....och så tar jag en liiiiten gyllene droppe med D vitamin.
Jag blir mätt, magen mår bra, hela jag mår bra.
Kan inte bli bättre :-)

Kram
Birgitta


2 kommentarer:

  1. Ja vad säger man.....i morse kom ett sms från en vän med just detta recept hahaha!
    Skorpan - på samma våglängd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste betyda att vi är fler på samma våglängd :-)
      Jag har tyckt att det här med mat varit riktigt roligt i perioder, men så har jag också haft perioder med noll inspiration och noll lust att laga mat. Då skulle jag bara ha velat ha en egen "Ernst" i mitt kök!
      Nu är jag tydligen inne i en period då det känns roligt att förändra, roligt att prova nytt. Tuggade nyss i mig morotsbiffar tillsammans med råris, avokado, babyspenat och en liten klick crème fraîche.....Gott!
      Väljer egentligen inte bort något, men känner efter mer vad jag vill äta och anstränger mig lite mer att laga sånt jag vill äta och så kände jag för att sprida lite inspiration även här på bloggen :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera