måndag 25 april 2016

Ny vecka

Solen strålar ute....samtidigt som regnet vräker ner.
Det är fortfarande april, men inte så många dagar till :-)

Här är det andra örngottet jag "pimpade"
Det var bara den tunna spetsen längst upp som fanns tidigare.
Den kompletterades med en virkad uddspets och några virkade fyrkanter som säkert var tänkta att bli ett större arbete men aldrig blev det.
Varje örngott blir unikt och det är väldigt roligt att laborera med olika dukar, spetsar, knappar och detaljer.
En skapelse till ska jag göra som ska få plats med de här två kuddöverdragen och alla är bara tänkta som prydnad.
Jag skulle aldrig kunna sova på såna här örngott. De skulle lämna spetsmönster på kinden som skulle ta halva dagen på sig att försvinna....minst :-)

Elektrikern har varit hos oss och bytt ut våra gamla proppskåp mot 2 nya moderna med automatsäkringar.
De är ju inte ett endaste dugg vackrare än de gamla så i gästrummet dolde jag den rektangulära "lådan" med långa längder till fönsterkappan jag sydde av ett gammalt monogrambroderat och spetsprytt överlakan
Skitsvårt att ta bra motljusbilder med min lilla kamera och systemkamerans överföringssladd har jag slarvat bort, så det var så här bilden blev idag.
Ni ser i alla fall ingeting av elcentralen där till höger av gardinkappan!
Det gör inte vi heller....och det var ju det som var meningen....förutom att tyget nu gör det lite mjukare runt fönstret trots att vi inte har vare sig målat eller tapetserat här inne.
Det är egentligen fortfarande operation badrum som gäller.....det här var bara en avstickare för att jag är sååååå less på badrumsbygge!

Kram
Birgitta

4 kommentarer:

 1. Så glad jag blir när jag ser att du tar tillvara vackra handarbeten på det här sättet! Själv har jag sparat både virkade dukar, överkast och broderier som min svärmor har gjort! Jag hoppas att barnbarnen en dag kommer att uppskatta och förstå vilket fantastiskt handarbete det är, men till dess får de ligga i ett skåp orörda! Jag har några gamla vackra örngott som kuddfodral, men de har jag köpt på loppis!
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har så mycket vackra sydda, broderade, virkade och stickade saker så hälften vore nog, men jag har jättesvårt att göra mig av med det! En del har min mormor, moster, svärmor och mamma gjort, men så har jag också köpt en hel del på loppis och fått av andra som vet att jag uppskattar det.
   Det gick an att spara när vi bodde i ett hus på 200 kvm, men nu när vi har en rött litet hus på 80 kvm inser jag att jag MÅSTE rensa, rensa och rensa. Bara det som gör alldeles för ont att stoppa i "till loppis" kassar får stanna.....och det är egentligen fortfarande alldeles för mycket :-)
   Kram!
   Birgitta

   Radera
 2. Ditt örgott blev så vackert med spetsarna, härligt att kunna ta till vara på dessa arbeten. Så fräscht och vackert som prydnadskuddar!
  Bra idé att kunna gömma proppskåpen bakom de vackra gardinerna! De är dyra, men de fulaste skåpen i ett hem. Hm, funderar om du blir så glad över vinsten hos mig...rensa var ordet.

  Kramar /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag blev glad över vinsten!!! Ett vackert lintyg är en glädje. Det finns annat att rensa ur :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera