måndag 4 april 2016

Gästrum

Minns ni att jag visade er den här utbyggnaden för förvaring som fanns i vårt gästrum
.......den som vi rev för att elektrikern skulle kunna byta det gamla proppskåpet mot en ny, modernare?
Vi har gjort vårt jobb med att riva, regla upp, isolera, sätta på osb skiva och gips på väggen. Nu väntar vi bara på att elektrikern ska göra sitt jobb för det där gamla proppskåpet ska man verkligen inte sticka in något finger i som det ser ut just nu!
Han kommer nog vilket år som helst.....den där elektrikern. 
Ser ni....här hänger nu också gardinkappan jag sydde av det gamla monogram broderade lakanet med spets jag också visade för ett tag sen. 
Skrynklig är den för jag har bara satt upp den provisoriskt eftersom den ska ner igen när elektrikerna kommer och så ska den kompletteras med två längder som väntar på att sys.
Tänkte det skulle bli ungefär som gardinerna jag sydde till köket där kapporna också är av gamla broderade överlakan och längderna är sydda av billiga bomullslakan från Ikea. 

Jag vill ha gardiner utan att skymma ljuset alltför mycket. Därför sätter vi stängerna högt, har kapporna ganska korta och drar ut längderna utanför fönstret. Då blir det ljust och ramar in samtidigt som det också breddar fönsterpartiet.
Ett tips jag gärna delar med mig av :-)

Ha en fin måndag alla ni goa som tittar in här.
Kram till er!
Birgitta


2 kommentarer:

 1. Ja, det där proppskåpet var inte jättesnyggt :D Det blir nog bra sedan när elektrikern dyker upp :) Vi har gjort precis som du i ett par rum, satt gardinstången "utanför", det är ett jättebra tips för att få in mer ljus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den nya säkringscentralen kommer inte heller att vara som något smycke där på väggen och vi övervägde ett tag om vi skulle dra om all inkommande el för att slippa den här centralen, men med 2 proppskåp och ett virrvarr av gamla och nya ledningar så orkade vi inte ta det nu utan kör som det varit tidigare. Gardinlängden kommer att dölja den nya centralen så det blir nog bra ändå.
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera