fredag 22 april 2016

Kreativitet

Det har varit skralt med min skaparlust det senaste året.....men med en inventering av alla gamla fina dukar, spetsar, lakan och örngott som bor i gömmorna vaknade inspirationen!

Ett vackert broderat örngott kändes så synd att kasta bara för att det fanns ett litet hål på mitten.
Ett annat vackert broderat örngott var väldigt tunnslitet, men den broderade delen var fortfarande fin så de små grå cellerna tickade igång.
Fram med tyger, spetsar sax och symaskin! 
Den övre delen är örngottets originalbroderi, men det finns väl inget som säger att man inte kan ha 2 broderier på samma örngott?!
Nu syns inte hålet och på det här sättet fick 2 vackra örngott ett nytt liv, samtidigt som en längd vackert knypplad spets kom till användning.

När jag sätter mig vid symaskinen brukar det ofta växa fram fler alster än bara ett, det ena ger liksom det andra. Det ser ju också lite ensamt ut med bara EN kudde med vackert överdrag på gästsängen, där det här örngottet ska få sin plats......så jag skapade ett örngott till, plus gardinlängder till fönstret i gästrummet ;-)
Nu ska det piffas och puffas lite idag så kanske jag kan visa de sakerna nästa gång.

Ha en härligt fin fredag!
Kram
Birgitta4 kommentarer:

 1. Jättefint blir det! Önskar dig en mysig piffande & puffande helg!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Skorpan! Piffandet och puffandet måste ersättas en stund med röjande. Hur i 17 kan det bli så rörigt när det bara är jag och lilla taxen hemma??! Maken är på väg hem från Skåne, tänkte han skulle mötas av liiiiite ordning här hemma och inte ett "inspirationskaos" :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Hi,hi, inspirationskaos låter för mig som ett bra förlåtande i röran. Bra att få låna lite uttryck då jag blir påkommen på övre våningen då inspirationen slagit till.
  Ännu ett ljuvligt örngott!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inspiration kräver plats och många saker framme, i alla fall för mig :-) När jag börjar skapa får jag nya idéer mitt upp i ett arbete som måste ritas ner eller tas fram material till så jag inte glömmer bort det jag tänkte. Så ja.....ett inspirerande kaos blir det :-)
   Kreativitetskram till dig!
   Birgitta

   Radera