torsdag 4 juni 2015

Att dansa i vinden!

Hade en lite ovanlig känsla i kroppen då jag vaknade tidigt i morse.
Solens strålar värmde genom fönstret och det var helt lugnt inom mig. Så där lugnt och rofyllt som det bara kan vara då allt är helt perfekt!
Efter en intensivt stressande period med utförsäljning och avslut av allt i Butik Vitt och Brett stängde jag igår kväll butiksdörren efter den sista kunden.
Jag tog ner lapparna som täckt hela det stora fönstret för att tala om att det är utförsäljning och att butiken upphör, tog bort öppettiderna från dörren och satte upp en ny lapp där det står
TACK FÖR DEN HÄR TIDEN!
BUTIKEN HAR UPPHÖRT.
......och det kändes så skönt!!
Jag har tagit helt rätt beslut. Känslan säger mig det.
Även om jag kommer att sakna alla fina människor som kommit och gått i butiken, människor som gett sig tid att prata en stund, som gett så fina omdömen om mig och butiken, människor som bjudit på varma kramar och omtänksamhet när jag som bäst har behövt det så känner jag nu en frihet och en känsla av att framtidens ovisshet är sååååå spännande.
Då kan det helt enkelt inte vara fel :-)
Idag ska jag tvätta och packa.
I morgon åker jag till Stockholm för en veckas vistelse i vackra Gamla stan med en god vän som har hyrt Galleri Ängel på Västerlånggatan för att visa sin konst och sitt unika måleri i olja med hjälp av fönsterskrapa och kontokort.
Hennes sjukdom EDS gör att hon inte längre kan hålla i en pensel, men målandet är den enda smärtlindring hon har för den gnagande smärtan så hon hittar hela tiden alternativa vägar för att kunna göra det hon mår bra av.
Jag följer med som stöd och sällskap och jag hoppas att försommarvärmen nu ska komma med sol och klarblå himmel så vi får en riktigt fin vecka!

Likt traskronan i vårt äppelträd ska jag nu dansa in i framtiden utan några speciella förväntningar, bara låta vinden föra mig dit det känns bra att gå, ta dagarna som de kommer och njuta av att vara ledig med varje dag som ett oskrivet blad framför mig!!

Varma soliga kramar till er alla <3
Birgitta

12 kommentarer:

 1. Du är så väl värd denna paus i livet och kan den komma lägligare i tiden än när sommaren står på tå! Önskar dig en lustfylld framtid!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Skorpan! Det känns lite overkligt att faktiskt få vara ledig heeeeela långa sommaren. Har nog inte fattat det riktigt än :-) Räknade ut att jag jobbat de här 3 åren i butiken utan semester och 2 år innan dess så det känns väldigt lyxigt att nu bara få vara ledig så här.
   Många undrar vad jag ska göra sen, men ärligt talat så vet jag inte riktigt. Jag väntar på att vinden ska viska det i mitt öra :-)
   Sommarkram!
   Birgitta

   Radera
 2. Å så skönt det låter att föras med vindarna. Önskar dig en skön vecka i Sthlm och hoppas växterna överlever. Tack för bukettips med bergenia. Ska jag absolut prova.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skönt Anette om man kan tillåta sig att bara vara och ha tillit till att vindarna bär :-)
   Solskenskram!
   Birgitta

   Radera
 3. Svar
  1. Ja nu dansar de så de trasslar in sig i äppelträdets grenar. Får hjälpa dem loss då och då så de kan vaja fritt i vinden igen :-)
   Kram!
   Birgitta

   Radera
 4. Det är underbart med traskronor. Jag tror att Du har en lite längre variant på kronorna. Jag får nog börja göra längre trasor hädanefter. Nu i denna evinnerliga blåst så fastnar ofta traskronorna i grenar så det är ett fasligt besvär att få loss dom...men det är en viss känsla med fladdrandet i träden...tycker jag, ja.../Lilla gummann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag satte i kristallhängen i en del trasändar för att de skulle få lite tyngd, men i den här blåsten som varit kastas remsorna omkring så de fastnar ändå. Hoppas att det kan få bli lite sommarvindar nu istället för höststormar :-)
   Kram till dig lilla gummann!
   Birgitta

   Radera
 5. Önskar dig allt gott för framtiden! Allt du har inom dig, allt det där fina som är du, kommer att visa dig vägen till nästa äventyr i livet. Lycka till!
  Ha en skön och avkopplande vecka i huvudstaden. Och givetvis en underbar sommar.
  Men... var ska jag nu köpa mina flygfän...? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhh....TACK! Jag ska strax stänga min packade väska och åka iväg. Resan känns spännande och det känns framtiden också. Vet vad jag vill, men ser inte riktigt vägen dit, därför får jag förlita mig på att vindarna för mig dit jag ska :-) Adam har en egen hemsida med bilder på de flesta av sina tråd och träalster. Ska ta reda på adressen till den så kan du kika in där.
   Kram!
   Birgitta

   Radera
 6. Ha en riktigt superskön sommar Birgitta, och hoppas ni får trevligt på er resa till stockholm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena! Igår eftermiddag landade jag hemma i vårt älskade röda hus igen och det har varit en upplevelse att ha vistats mitt i smeten i gamla stan med myllret av människor från jordens alla hörn. Ska göra ett inlägg om det, men det får bli lite senare, nu ska jag ut i solskenet och påta i trädgården :-)
   Ha en fin lördag!
   Kram
   Birgitta

   Radera