onsdag 24 juni 2015

Födelsedagsblommor

Jag fyller år den vackraste tiden på året!
Ibland firar jag min födelsedag på självaste midsommarafton, men i år passerade midsommarhelgen innan det var dags för mig att samla nära och kära för att fira min egen dag :-)
Jag passade på att köra till återvinningen med en hel billast med utrensat skräp från vårt uthus direkt på födelsedagens morgon. Tog en tur förbi den snart tomma butikslokalen också och hämtade ett lass med kartonger som förpassades till samma ställe.
När jag styrde kosan hemåt igen tyckte jag att jag varit så duktig att jag kunde unna mig att slinka in på den stora trädgårdshandeln och själv köpa mig ett gäng födelsedagsblommor :-)
Jag börjar bli nöjd med vår trädgårdsdel för i år, men det fattades fortfarande jordgubbar. Det vill jag gärna ha!
Hittade så stora och fina plantor fulla med både gubbar och blommor så jag valde 10 plantor av 3 olika sorter för att sätta i lådan som maken redan snickrat åt mig.
Jag fick hjälp på födelsedagen med att gräva bort gräsytan där lådan skulle stå. Den fylldes med ny fin jord och jag kunde stoppa ner plantorna med en gång.
Nu fattas bara ett bärnät så inte fåglarna hackar i sig av allt det goda när det mognar!

Jag tycker om att bli överraskad på min födelsedag, men alla mina närmaste vet att jag också tycker om att få vara med och styra lite, så alla mina presenter i år innehöll något moment där jag får vara med och välja själv. 
Jag har fyllt år, jag är ett år äldre, och vi har firat med god mat och tårta, men fortfarande har jag flera upplevelser att se fram emot som känns både spännande, roliga och lyxiga.
Helt perfekt tycker jag :-)

Ha en fin dag!
kram
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Grattis så här lite i efterskott! Då fyller du ungefär samtidigt som min dotter, båda i tvillingens tecken och absolut den finaste tiden på året!
  Jag tycker det är bra att få vara med och hinta om vad man vill ha, det kan inte annat än bli bra då. Och jordgubbsplantor var en utmärkt present. Som ni också förhoppningsvis får glädje av i många år.

  Så skönt för dig att lokalen snart är tom och att annat väntar!

  Grattiskram till dig fina!
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cia för gratulationen!
   Ja, nu är det snart bara städning av lokalen kvar. Tänkte jag ska lämna in nycklarna på fredag och sedan ska maken och jag åka på en kombinerad födelsedags/bröllopsdagsresa. Beställer fint väder tills dess :-)
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Grattis till ännu ett år, så ljuvlig tid att få fylla år i dessutom! Jag är ett vinterbarn o inte var det alltid så roligt när julen stod för dörren :) Önskar dig en fin och avkopplande sommar och semester!
  Kram Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Skorpan :-)
   Tänker på då man var yngre och väntade på de där avgörande åldersinträdena, som att fylla "moped", fylla "körkort" och "krogen". Då tyckte jag ibland att jag skulle ha velat vara född lite tidigare på året, men att det ändå var bättre att fylla år i mitten på året än i slutet av det. Numera kvittar ju sånt.......annat än om man ska vänta på pensionen och då är det ju fint att börja sitt "fria liv" lagom till sommaren. Å andra sidan kan man ju som pensionär njuta av alla dagar precis som man behagar :-)
   Sommarkram till dig!
   Birgitta

   Radera
 3. Grattis i efterskott! Nu har jag gått igenom lådan jag fick, det var ju jättefina saker! Allra roligast var alla de små miniatyrerna, de kommer att bli såå fina i Barbieskåpen :) Tack så hjärtligt Birgitta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit ett sånt rensande och packande så jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad jag stoppade i den där kartongen, men det är ju jätteroligt om det fanns något du tyckte var värt att ta reda på :-)
   Tror faktiskt att jag har en liten låda med saker kvar från tiden då jag tillverkade tittskåp. Ska börja rensa här hemma nu när butiken är ett avslutat kapitel så om jag hittar något du kanske kan använda av sådana småsaker så sparar jag det åt dig!
   Kram
   Birgitta

   Radera