torsdag 30 april 2015

Valborg

Sista dagen i april.
Valborgsmässoafton.....och i morgon får vi sjunga "Sköna maj välkommen till vår bygd igen".
Såååååå härligt :-)
Maken är på väg hem från Skåne och jag stänger butiken lite tidigare idag.
Ska förbereda en god middag och korka upp en flaska vin för jag längtar verkligen efter en lugn och skön kväll då vi bara kan vara efter att jag har slitit här hemma under veckan och maken farit runt i södra delen av vårt avlånga land.
Vi behöver få rå om varandra lite och jag vet en taxherre som kommer att bli såååå glad över att se sin husse igen.
Eftersom jag är egen företagare bestämde jag mig också för att ge mig själv ledigt över helgen.
Om man som sin egen boss kan ge sig själv hur mycket jobb som helst så kan man också kompensera det med att ge sig själv lite mer ledighet när möjligheten finns.
Så då gör jag det :-)

Varma Valborgsmässokramar till er alla!
Birgitta

2 kommentarer:

 1. Gissar att ni två fick en fin helg ihop. Ja det finns fördelar också att vara sin egen, och man få förlita sig helt på sig själv. Under Valborg regnade det så hårt att brasan i byn inte gick att elda upp, den tändes på igen dagen efter.
  Tack snälla för kommentaren om Leodin, det var så viktigt att det skulle kännas rätt och vackert hela vägen, och så blev det.
  Ja nu är vi inne i maj och träden börjar slå ut sina blad, vilken vacker tid vi har! Jag gissar att du är i växthuset så ofta du hinner, mysigt. Kanske du visar någon bild därifrån?

  Kramar /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen en underbar tid nu! Jag försöker hinna med att njuta varje dag av allt som grönskar och blommar, det går ju så fort! Maken ska bygga en sarg så vi kan stoppa sättpotatisen i jorden och i växthuset fylls det på allt eftersom med kryddor och blommor. Ska köpa tomatplantor också så de får börja rota sig i den stora låren och alla frön behöver komma ner i jorden.
   Har börjat med utförsäljning i butiken den här veckan, tiden vill inte riktigt räcka till, men jag ska absolut fota i växthuset när det börjar prunka därinne :-)
   Ha det så jättebra Cia.
   Kram
   Birgitta

   Radera