tisdag 14 april 2015

Färgsprakande gratulationer

Det är inte så ofta man har den äran att fira en 100 åring!
Men i morgon ska maken och hans fyra systrar åka till Hälsingland och fira sin faster som faktiskt fyller hela 100 år!
Eftersom jag är utbildad florist och har jobbat inom blomsterhandel med allt inom binderi under många år brukar jag få den äran att komponera vackra blomsterarrangemang när det är någon som ska firas lite extra och det är verkligen ingen uppgift jag tackar nej till!
Det svåra brukar vara att välja vad jag ska göra och vilka blommor och färger jag ska använda. Det finns ju så otroligt mycket vackra blommor!
Den här fastern ser numera lite dåligt så jag satsade på färgsprakande blommor och blommor med doft och eftersom jag själv älskar runda täta buketter som är lätta att placera bestämde jag mig för att göra en sån.
Jag binder ofta i matchande färgtoner men det absolut viktigaste är att blommorna är färska och fräscha så mottagaren får lång glädje av blomsterprakten!
 Nu valde jag doftande liljor, stora vita krysantemum, nejlikor, fairtraid rosor i orange och djuprött, brudslöja och doftande eukalyptus.
En liten twist blev det med klarröda midolinastrån och fluffigt ullband och de röda stråna färgar också vattnet i vasen så det blir matchande ljusrött!
Jag ser ofta till att det är antingen ett blomsterarrangemang arrangerat i en skål eller kruka med blöt oasis, eller som här, att buketten står i en passande vas så inte mottagaren måste leta vas och snitta blommor mitt upp i mottagande av gäster!
Till sist slog jag in både vas och bukett med cellofan och jag ska stoppa allt i en hög påse så den kommer fram utan att bukett och vatten hamnat omkullvält i bilen :-)
Den ska få stå framme under natten så blommorna hinner öppna sig lite mer.
Sen tycker jag nog att den är redo att förgylla dagen för en 100 års jubilar!

2 kommentarer:

 1. Åhh, vilka talanger du har! Jag gissar att hundraåringen uppskattade buketten på alla sätt!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag skulle välja blommor drogs jag hela tiden åt det rosa/lila romantiska hållet, men maken trodde inte att hans faster var så "rosa romantisk" därför blev det mer färgstarkt och doftande för hennes skull och buketten väckte tydligen uppmärksamhet hos fler än bara 100 åringen och det är ju alltid roligt när det blir så :-)
   KRAM!
   Birgitta

   Radera