fredag 2 januari 2015

Spännande!

Nytt år.....2015.
Det känns alltid lite speciellt att kliva in i ett nytt år. Lite som ett oskrivet blad som ska fyllas med händelser jag idag inte vet något om.
Av erfarenhet vet jag att sådant jag först kanske ser som något negativt ändå till slut för med sig något positivt och att allt handlar om hur jag förhåller mig till det som händer. Därför är livet spännande i all sin oförutsägbarhet!

Vårt renoveringsarbete har legat nere under ledigheten. Vi har i stället njutit av lugn och ro, god mat och umgänge med nära och kära. Nu återgår vi så sakta till den normala vardagen och det känns bra så. Ljuset kommer tillbaka och vi lämnar den mörka kolsäck som november och december bjöd på. YYYIIIIPPPPPIIIII :-D
Här är lite detaljbilder från vår hall som faktiskt i nuläget bjuder på någorlunda ordning och reda.
Det för ju i och för sig med sig att det är ett kaos i andra delar av huset där vi kastat undan allt vi inte vill se sådär omedelbart, men i alla fall :-)

Jag målade våra naturella trägalgar svarta och hängde på en zinkplåt på varje. Plåtarna är tänkta för adventsljus och är numrerade 1-4, men man måste ju inte enbart använda saker till det någon annan en gång tänkt att de ska användas till
Här tyckte jag de var en rolig detalj, lite som när man lämnar in ytterplagg för förvaring på uteställena :-)
Fönstret har fått nya fina profilerade foder och gardinlängden jag sydde till hallfönstret i vårt förra hus passar helt perfekt även här.
Den gamla gardinstången med sina svarvade knoppar är från vår Dalagård. Jag vet att det någonstans ska finnas original hållare i trä till den, men tills jag hittar dem får den sitta uppe med hjälp av lite modernare hållare jag målat i samma färg som stången.
Skor och stövlar vi för tillfället inte använder stoppar vi undan i djupa lådor (köksmoduler från IKEA) och vi har precis bara de jackor framme som vi använder varje dag. Det här blir då en mysig sittplats som bildar en helhet med klädstång och en djup hylla ovanför med plats för lådor att gömma vantar, sockor, mössor och sånt i.
Jag ser redan nu att hallen kommer att få precis det intryck jag föreställde mig då vi planerade den och det känns så bra när det blir som man tänkt, men.....vi har fortfarande lite kvar att göra med passbitar, lister, belysning och så alla de där detaljerna som sätter den sista "piffen" :-)

Gott nytt spännande år till er alla!
Kram
Birgitta
8 kommentarer:

 1. Fint som snus! Du är så påhittig och håller en stil som är gammaldags men med en fräsch och modern touch, jättesnyggt tycker jag. Önskar att min hall var lika välorganiserad *fniss*:)
  Ja ingen vet vad 2015 bjuder på men "Det är inte hur man HAR det utan hur man TAR det" som betyder något!
  God fortsättning på året!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där satte du etiketten på min inredningsstil Skorpan :-) Det är precis den balansen jag hela tiden söker, ett gammaldags intryck med en blandning av gammalt och nytt och praktisk funktion med personlighet. Så ditt omdöme är ju ett perfekt kvitto på att andra också ser min röda tråd, i alla fall du :-)
   Solig kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Så trevligt att du delar med dig av er renovering! Mycket snyggt! Gillar din stil!
  Vi har precis flyttat in ett hus byggt 1928, så här testas idéerna mot möjligheterna
  hela tiden nu. Allt blir inte som jag vill och tänkt mig, men det utmanar till ny
  idéer!
  kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK för beröm! Trots att jag tror att jag inte är fåfäng värmer det alltid lika mycket att få höra att även någon annan gillar det vi gör :-) Om du inte har följt vår resa från början kan du kika på inlägg från den sista halvan av 2013 då vi slet som små hottentottar för att kunna flytta in i ett hus som var vattenskadat vid köpet, som förra ägarens försäkringsbolag åtgärdade, samtidigt som vi själva bekostade nya vattenledningar, avloppsrör och bergvärme. Husets rumsindelning och grund sparar vi, men allt annat bygger vi om lite i taget. Det kommer att ta tid, vi pausar ganska friskt för att orka, men nån gång ska vi väl bli klara, hoppas vi :-)
   Kram till dig M.E
   Birgitta

   Radera
 3. Jättesnyggt! Det är väl vägen som är målet. Kan inte tänka mig mitt hem eller trädgård som färdig. Skulle tråkas ihjäl.
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vägen är målet....ibland. Ibland tycker jag att vägen är så tråkig att jag bara vill komma fram till målet :-)
   Kram!
   Birgitta

   Radera
 4. Vilken bra hallförvaring, snyggt också! Håller med dig om att det är skönast att bara ha de plagg man använder framme. Jag brukar också försöka med det, vi har inte så många krokar i hallen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vårt förra hus hade vi en hel täckt klädgarderob under trappan i hallen. Det var så himla skönt att slippa se alla kläder och skor när man klev innanför dörren.
   Jag hade planerat att vi skulle bygga en vägg och sätta in en gammal spegeldörr i en nisch som finns i hallen i det här huset, men insåg att det skulle bli för trångt. Med den här lösningen behöver vi i alla fall inte ha en sån kaosröra som det var i hallen förut då det bara var en sån där lång 60-70-tals hylla med stång och krokar.
   Ha en fin helg Helena!
   Birgitta

   Radera