tisdag 27 januari 2015

Ljuvliga pärlhyacinter

Så härligt det är att kunna njuta av vårblommor inne även om det är full vinter utomhus!
Jag köpte en kruka med bulliga pärlhyacintlökar för en dryg vecka sedan. Bladen hade bara kommit upp några centimeter och det fanns inte en enda blomknopp i sikte, men nu är den full med blommor som doftar helt underbart!
Jag lyfte ur de överblommade vita amaryllisarna ur trädlådan som står på bänken i köket och placerade pärlhyacintkrukan där tillsammans med murgröna och vita orkidéer som blommar om för minst tredje gången
 Jag pinnar aldrig upp blomstänglarna utan de får växa som de vill
....och varje gång jag är i köket stoppar jag näsan i de väldoftande vårlökarna och glädjer mig åt att det nu tydligt märks att morgnar och kvällar blir ljusare för var dag som går.
Med ljuset återvänder min kreativitet så i helgen tog jag fram målarpenslarna och den nyinköpta färgen
I nästa inlägg ska jag visa vad jag målade.

Fina vinterdagar önskar jag er alla!
Kram
Birgitta


5 kommentarer:

 1. Så fint i trälådan. Pärlhyacinter piggar upp. Ska bli kul att se vad du målat.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen är det också roligt att man kan plantera ut pärlhyacintlökarna och om och om igen kunna njuta av de vackra blommorna :-)
   Allt gott till dig också Anette!
   Birgitta

   Radera
 2. Åh så fint det blev i lådan! Jag har också en låda i köket med en blomma i, tyvärr inte en pärlhyacint eftersom jag är osäker på om de är giftiga för katt....
  Ha det bäst!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer att tänka på bekanta som hade en egensinnig norsk skogskatt. De hade ett jättevackert burspråk i köket.....utan en enda sak eller blomma som prydnad. Jag såg ju framför mig hur prunkande det skulle kunna vara på de breda fönsterbrädorna, men där regerade katten! Satte matte dit vackra blommor hoppade han förnärmat upp på fönsterbrädan och sopade resolut ner krukorna med ena tassen. Inga blommor på hans bästa utkiksplats :-D
   Kram
   Birgitta

   Radera
 3. Vilken härlig låda och växter! Jag skulle också behöva en låda med grönt som piggar upp. Här har det snöat flera dagar och jag måste ut i kväll igen....plogbilen gick förbi nyss och det verkar aldrig sluta snöa. Nu är jag hjärtligt trött på att skotta!
  Nyss la jag till dig på min blogglista. Jag tog för givet att du redan fanns med på den! Skäms lite då jag som nybörjare i bloggvärlden kaxade upp mig och bad alla städa upp i sina listor. Att rensa bort bloggar och släppa in nya.

  En varm kram till dig!
  /Cia

  SvaraRadera