fredag 31 oktober 2014

Mera kök

Samtidigt som jag målade vår skänk vit målade jag också bordets underrede vitt. Även bordsskivan skulle bli vit, men jag tänkte jag skulle slipa den först och det har inte blivit gjort....än :-) Så den fula skivan får vara täckt av en duk.
Vi har vitmålade trästolar till bordet, men de här stoppade stolarna är såååå mycket skönare att sitta på så de får vara i köket just nu.
Här är den andra skåp delen. Nu står jag i öppningen till hallen och fotar och diskbänken är då precis till vänster om mig.
Det är ett fönster mitt på den här delen
.....och jag hade fått ihop allt i köket på min ritning utom en bra placering för micron, men med en lite grundare micro som fick plats i ett överskåp så ordnade även det sig.
Sen blev det en liten "schmatt" över mellan hörnskåpet och fönstret
Jag var väldigt tveksam till att sätta in öppna hyllor där, var rädd för att det skulle bli för oroligt, men med facit i hand tillförde det bara mer liv i inredningen.
Den svarta lådan har jag fått av vår granne som tänkte hiva den på tippen. Vilken tur att de frågade mig först om jag ville ha den! Den är så fin och perfekt till förvaring av värmeljus!
Jag ville ha integrerad kyl och frys med högskåpsluckor och vi var till IKEA säkert 3 gånger och velade om deras integrerbara kyl och frys, men det kändes inte bra och man ska ju lyssna på sin magkänsla så vi valde den här kylen och frysen från Samsung istället.

Kommer ni ihåg att jag målade den här lilla trappstegen som fanns kvarlämnad i huset?
Jag gjorde ju en dekoration på översta steget som jag glömt att visa er
Med hjälp av en assiett, ett kaffefat och bokstäver och siffror i silikon fixade jag den här "stämpeln".
Jag, som bara är 160 cm lång, behöver den här trappstegen för att nå upp till de översta hyllorna i överskåpen och vitrinerna så den är jättebra att ha
Nu klättrar jag inte så ofta upp till vitrinerna för där har jag egentligen bara kuriosa saker, men jag behövde den för att kunna ta de här bilderna :-)
Här samsas loppisfynd med saker från vår Dalagård och det är så mysigt när det lyser svagt däruppe i vitrinskåpen
.....så man ser alla fina saker
Här kan jag "skylta om" och ändra efter behag med saker jag tycker om. Som de här patentkorksflaskorna som stod kvar i vår jordkällare när vi köpte vårt hus, de små apoteksflaskorna som jag hittade i en rostig tunna ute i skogen på vår Dalagård. Den var full av gamla glasburkar och flaskor av olika slag. Helt otroligt att de fortfarande var hela efter alla år som de legat där!
Den fina skålen är ett arv efter svärmor och fatet från samma serie var också kvarlämnat i vårt hus. I skålen ligger en riktigt gammal soppslev modell jättestor från vår Dalagård :-)

Önskar er en härligt lugn och fin Allhelgonahelg!
Kram
Birgitta

5 kommentarer:

 1. Så fint du har det! Öppna hyllplan är fint, själv har jag nog för mycket prylar så det skulle bli ett oroligt intryck hos mig:)
  Gillar allt jag ser och pallen blev hur fin som helst! Du har verkligen lyckats "knyta ihop säcken" på ett smakfullt och trivsamt vis!
  Trevlig Helg!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Skorpan! Tänk att det alltid känns lika roligt att få beröm :-)
   Hoppas du hade en fin Allhelgonahelg!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. vad fint det har blivit! Sådana vitrinskåp längst upp skulle jag också vilja ha, så bra att kunna ställa lite fint där. Nu har jag bara öppet under taket, där det samlas matos och damm. Det saknar jag från min förra lägenhet, där gick skåpen ända upp till taket, mycket bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis därför vi satte skåp ända upp till taket, för att slippa såna där dammsamlarställen.....men också för att det är fint med den extra belysningen och för att det är kul att kunna visa de finaste kuriosa sakerna där....som små skyltfönster :-)
   Det snöar idag! Ha en bra dag!
   Birgitta

   Radera
 3. Det ser verkligen hemtrevligt ut i ditt kök, och jag kan förstå att det är roligt att skylta om i överskåpen. Det blir säkert lite speciellt att ha belysning där när det är mörkt. Och så fin trappstegen blev med din egen stämpel! Snyggt också med de svarta handtagen och knopparna när bänkskivan är mörk.
  Så roligt det måste vara att kunna sitta där i köket och se allt ni planerat på plats, jag hoppas ni känner er stolta och glada!

  Kramar /Cia

  SvaraRadera