torsdag 28 mars 2013

Uppe med tuppen :-)

Vårsolen väckte mig tidigt idag, och jag steg faktiskt upp tidigt också, helt frivilligt!
Erkänner...jag är en riktig segpropp på morgnarna, men idag ska jag "fånga dagen" redan i arla morgonstund :-)

En bloggväns kommentar påminde mig om att jag har en stor tupp i trä som står ovanför vår kyl och frys.
Den står där årets alla månader utom december. Då ersätts den fina tuppen med lite mera "juliga" saker, men nu på morgonen har han fått en mer synlig plats. Så det blev lite påskpyntat i alla fall!
Symaskinsbordet i köket är en sådan där plats som det är lätt att ändra på och här står han nu...tuppen
Jag föll för honom direkt när han anlände till blomsteraffären jag jobbade i, då för många år sedan, och jag tycker fortfarande lika mycket om honom.
Tycker om hans dova färger och robusta form, därför förknippar jag honom egentligen inte med påsken utan han är mer en vardaglig del av vårt kök
Han har ingen höna, men ägg har han. Ägg som jag med stor möda pickat hål i och blåst ur.  Jag blåste ur måååånga ägg för jag har haft dem i en gammal kopparform, men nu blev det bara en liten loppis fyndad skål.

Skålen är i pressglas med en rundad botten och utstickande kant. Den har också ett tillhörande lock
På symaskinsbordets kant står en fin trälåda från vår Dalagård fylld med fyndade fina patentkorksflaskor, en gammal soppslev från vår gård och dekorerade ljus
En stor skål fylld med godis ska jag också fixa för det kan ju hända att det tittar in några små påskkärringar...och gubbar. De brukar vilja ha något gott i sina korgar eller kaffepannor...och något gott vill jag också ha till påsk :-)

Skickar en varm kram till er alla som är in här och önskar att ni får en riktigt fin påskhelg!

Titta gärna in till Butik Vitt och Brett om ni har vägarna förbi. Det är konst och kultur dagar fredag till söndag i Kolbäcksådalen och vi är med och har butiken öppen 10-16 alla dagarna. Så nu vet ni var jag håller hus mesta delen av påskhelgen :-)
Vill du veta mer om det så kika in här konstokultur.se

Kanske jag gör ett till inlägg innan påsken är slut för att visa er vår lilla butik i påskskrud....om jag inte är helt däckad av jobb. Fast roliga saker brukar ge mig energi och roligt tror jag att det kommer att bli!

Allt gott till er!
Birgitta

3 kommentarer:

  1. Det låter väldigt trevligt med konst och kulturdagar, sånt kan ge extra energi!
    Din robusta tupp gillar jag och jag kan förstå att han får vara med under större delen av året, så stolt och fin!
    Härligt med ett bord där det går att ändra och pynta efter årstid. Skålen med lock passar utmärkt till äggen.Det var så länge sedan jag blåste ur ägg så jag har glömt hur man gör...!

    Glad Påsk!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  2. Det var en fin tupp du hade! Den ser ut som den skulle vara jättegammal, allmogemålad, fast jag förstår att den är nytillverkad om den fanns att köpa i blomsteraffären :)
    Ha en trevlig påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Funderade just på hur gammal tuppen kan vara och om jag inte minns helt galet så har han funnits hos oss i ca 20 år. Inte så lastgammal, men med ett gammaldags utseende, precis som du skriver. Därför passar han så bra hos oss!
      Kul att du tittade in idag!
      Kram
      Birgitta

      Radera