måndag 25 mars 2013

Påsken närmar sig!

Så var vi inne i påskveckan och jag har varit och handlat solgula blommor till butiken :-)
Kanske det hamnar några sådana här minisar utanför vår dörr också för nu börjar äntligen snön smälta undan och idag var det en riktigt härligt solig dag!

Det kommer att bli en händelserik vecka eftersom vi ska ha butiken öppen för besökare till konst och kulturrundan som ordnas i Kolbäcksådalen i dagarna 3. Långfredag till påskdagen 29-31/3 har vi öppet kl 10-16 och vi hoppas att riktigt många kommer att besöka oss och de nästan 90 medverkande ställena som har öppet de här dagarna.

Vi har mycket som ska göras.
Vårt tillverkningsrum ska förvandlas till utställningsrum med fina alster av Adam Karch. Han brukar hjälpa mig med beställningar som kräver mer snickerikunskaper (och maskiner) än vad jag har. Han jobbar både med metalltråd, drivved och gammalt trä och det ska bli riktigt roligt att visa (och kunna sälja av) allt han gör.
Läs mer om evenemanget här konstokultur.se
...och, om du har möjlighet, kom gärna och hälsa på oss!!!

Jag kommer inte att lägga energi på att ha ett påskpyntat hem.
Det får räcka med mina fina keramikägg som står i sina höga rostiga spiralfjädrar och god påskmat
Tror nog att jag kommer att få nog av påsk i butiken för där började jag pynta för länge sedan.
Jag tycker själv om dekorationer som man kan ha framme lite längre än bara över helgdagarna, därför är de mer vårbetonade än sådär "kycklinggula" :-)
Som den här

...eller den här

 .....eller den här

Det finns många dekorationer, både små och lite större! En massa "äggiga" saker inspirerade av den härliga tid vi är på väg in i och om du frågar mig så finns det ingenting bättre än den...VÅREN!!!!

4 kommentarer:

  1. Är ingen gul påsk-människa jag heller, nöjer mig med 2 grå hönor i keramik, en korg med egna urblåsta ägg på lite halm samt min antika ägg-höna för de riktiga äggen:) GLAD PÅSK!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänker på min mamma som alltid storstädade, satte upp påskgardiner, dekorerade påskris, la påsk dukar på borden och satte fram påskpynt av alla de slag. Vilket jobb för så få dagar! Fast jag tyckte det var roligt med påsk, speciellt att få klä ut sig och ta med kaffepannan på en "tiggarrunda" :-)
      Numera gör jag ju varken det ena eller det andra...men påsk blir det ändå.
      GLAD PÅSK till dig också!
      Birgitta

      Radera
  2. Jag har 2 riktigt stora tuppar som jag ställer i köket, de lyser upp så bra,så det får räcka :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kom att tänka på att jag också har en stor tupp. Den är i trä och har lite dovare färger därför är den inte påsk för mig utan får stå framme nästan hela tiden. Den står inte så synligt utan huserar i nischen ovanför kyl/frysen. Jag har haft den i många år och tröttnar inte på den!
      Önskar dig en fin påskhelg!
      Birgitta

      Radera