söndag 17 mars 2013

En stooor korg

Den sista stora saken som vi lyckades få in i bilen på vår "fyndarvända" var den här korgen
 Märker att jag inte riktigt vet hur man ska benämna vissa saker. Var det en släde eller en kälke vi fick? Heter det mjölkkruka eller mjölkkanna (nä, inte kanna väl)? Nyckelhålsbricka eller nyckelhålsskylt?...och så den här. Är det en spånkorg, mangelkorg, tvättkorg eller något annat?

Strunt samma...det är en korg...en stooor korg och den är i så fint skick!
Hel och ren både utvändigt och invändigt
Skulle kunna använda den till en jättegullig liten säng utifall att det kommer barnbarn :-) 
En madrass, underlakan, en liten kudde och så mitt fina handbroderade gamla barn överlakan som skulle passa perfekt till ett litet lapptäcke i den här korgen....och så ett litet knyte som sover tryggt däri. Ja...det skulle jag kunna tänka mig!

Den har handtag på kortsidorna
och står på små ben som är fixerade med metallband
Den skulle vara så fin att använda i vår tvättstuga. Jag brukar samla på mig berg av stryk och mangeltvätt innan jag orkar ta itu med det...men jag tror inte vår avställningsbänk där räcker till för den här korgen och större tvättstuga är inte planerad...och inga barnbarn på väg än (vad jag vet i alla fall). Får nog fundera lite.
Hmmm...tänk vad lätt det är att samla på sig saker som man inte hade en aning om att man behövde :-)

4 kommentarer:

  1. Ja när man går på loppis eller andra "fyndvändor" så brukar det bli så att man hittar saker man inte visste att man behövde:) Fin korg du har! Min mormor hade en liknande men den var i rotting och kallades tvättkorg (våt tvätt!). Dessa i spån var nog till för "torrare tyg", mangelkorg har jag hört.
    Själv har jag en blåmålad sådan, med årtal 1908 och ett flicknamn påmålat, den har nog tjänstgjort som babysäng då det begav sig. Numera har den en trasmattestump inuti och är "säng" åt mina katter:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hördu Skorpan du får börja dela med dig av dina "skatter" du med...jag blir så nyfiken på allt som verkar höra till ditt liv!...och så verkar det som om jag inte är helt fel ute med att se den stora korgen som en liten babysäng :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Sådana korgar har jag också på mitt loppis! Jag har gjort dem mörkare och har påslakan och liknande i mina

    SvaraRadera
  3. Jag måste ta och besöka ditt loppis Helena! Har du bara öppet på söndagar?
    Kom att tänka på att jag har en väldigt speciell docka som har följt mig hela mitt liv. Kanske skulle ge henne ett eget blogginlägg :-)
    Önskar dig en härlig dag!
    Birgitta

    SvaraRadera