lördag 9 februari 2013

Godsaker

Lördag eftermiddag och arbetsdagen är slut. Nu är det helg!

Igår och idag har jag packat upp varor i butiken och fyllt vårt vita skåp med ny hemkomna godsaker från det norrbottniska företaget Alter Heden
Maken och jag var länge vid deras monter på Formex mässan.
Jag var hungrig när vi gick dit och mätt när vi gick därifrån. Tror att vi smakade oss igenom det mesta ur deras sortiment :-)
Jag tycker om deras bemötande, deras genuina sortiment och utseendet på produkterna...gammaldags charm som passar vår butik!

Jag skulle gärna ha köpt hela deras sortiment men de har måååånga produkter så jag var tvungen att göra några väl avvägda val och då blev det de lite mer annorlunda produkterna som hamnade på vår order sedel. Som havtornsmarmelad
Bytte ut den medföljande rosa rutiga hättan mot vaxat papper och snören

Blåbärsmarmeladen är jättegod
...och jag gillar de fina etiketterna på kola mixen....förutom att jag gillar idén med att kunna göra egen kola snabbt och enkelt genom att tillsätta fett och sirap i ett färdigblandat pulver

En påse lakritskola mix följde med mig hem...den måste jag prova. Det finns choklad och vanilj också!

Saft gjord på björklöv, Aroniabär, Tranbär, Blåbär och Rabarber köpte vi.....och jättegod läskande is-Te som ska drickas iskall
Kanske inte iskall dryck man längtar efter idag med snöblåst och minusgrader....då passar det nog bättre med en kopp varmt blåbärste (som vi också köpte)....men vintern varar inte i all evighet!

Jag blev så sugen på att göra några presentförpackningar så när allt var prismärkt och klart pysslade jag med det mellan kunderna.
Tänk så roligt att ge bort de här fina produkterna!
Man kan välja mellan marmelader, safter, glassåser, skorpor, te, kolamix, supergoda mörkchoklad doppade tunnbröd och gulliga småflaskor med "huttar" som kan blandas med vatten eller "starkare varor" :-)

Här är det uppiggande björksaft och syrligt god jordgubb/rabarber marmelad i presentförpackning
Mmmmm....de här godsakerna känns verkligen som butikens "pricken över i" och jag är så sugen på att ta hem och prova allt!
Tänker mig hemgjord glass med varm rabarber/lakrits sås...tuggvänlig kola...och det står att björksaften är bra mot vintertrötthet...det kan jag behöva!...och nyttig havtornsmarmelad på fullkornsbröd.

Det blir till att prova! Måste ju veta vad det är jag har att erbjuda :-)

2 kommentarer:

  1. Låter gott alltihop måste komma in nästa vecka o kolla in alla godsakerna!
    / Carina Westman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Carina, du är så välkommen!
      Kram
      Birgitta

      Radera