torsdag 7 februari 2013

Gamla ting

I vårt kök har vi en stapel av gamla trätråg
Det började med att jag hittade det minsta tråget på vinden till huset på vår dalagård. Sedan hittade jag den största i ett uthus....och så den mellersta i ladugården. Tripp, Trapp, Trull :-)

De är gjorda i samma modell och jag gissar på att det är gårdens snickarmästare som är "pappa" till dem

Ett tag hade jag kransar av björkris i dem, men så sålde jag dem och trågen stod tomma....ända tills jag hittade en så charmig gammal brödkavel på loppis
Den samsas med en knippe pepparkaksformar som jag fick av en kund i butiken. Härligt gamla formar med patina och i annorlunda modeller
Visst är det väl lyxigt att ha goa människor som kommer till mig med saker som de undrar om jag kan ha någon användning av?! Det har hänt vid ett flertal tillfällen och jag blir lika rörd och glad varje gång!

Åh vad jag längtar till vår gård!!! Bara snön packar ihop sig lite ska jag åka dit och hämta flera brödkavlar. Vet att det finns en riktigt stor och tung en och en lite mindre som är full av stålpiggar. Tror mig ha sett en stor rund brödspade också och säkert finns det mer som kan passa att lägga i tråghögen så brödkaveln som ligger där nu inte känner sig så ensam :-)

Skickar en vintrig kram till er alla och vill passa på att säga TACK för att ni kikar in här och TACK för kommentarer jag får!
Bloggvärlden är allt en finurlig skapelse med ett givande och tagande som ibland inte lämnar annat än en ny siffra i besöksmätaren, men den bjuder då och då också på oanade överraskningar :-) Det är kul!


1 kommentar:

  1. Åh, så charmiga tråg du har hittat! Blir vackra att fylla med smått o gott och en bra start har du ju redan med den härliga kaveln och de fina måtten.
    Jag har nyss kommit hem från en vända i stan och fy så trist det är att köra i detta snöande och på dessa moddiga vägar.Min tanke var faktiskt att åka till dig på hemvägen men det får bli en annan dag...( jag var till dig i måndags, när jag var framme kom jag på att du har stängt), så blir det när man inte tänker innan man åker, hihi.
    Ha det gott vännen.
    Kraaam Carina

    SvaraRadera