måndag 7 augusti 2023

Stormbyar och dekorationspumpa

 Oj vilket busväder vi haft under natten! Det har ösregnat, blåst och blixtarna lyste upp hela sovrummet medan åskan mullrade. 

Hade svårt att sova för mina tankar var hos allt som växer i vår trädgård. 
Gråpäronträdet är nästan 100 år gammalt och grenarna hänger tunga av päron som snart är mogna. Vill inte att det ska gå sönder! Ingrid Marie äppelträdet har dålig stam och är också tungt av frukt.....liksom den spaljerade plantan med små söta prydnadspumpor.

Gick ett varv i lördags och band upp tunga rankor, flyttade undan krukor med växter till mer skyddade lägen och flyttade till och med undan bilen från de stora björkarna i dungen intill. "Stormpreppade" det jag kunde. 

Vindarna har lugnat sig och åskan har slutat dundra för den här gången, men regnar gör det fortfarande även om det är lite mer stilla sommarregn är skyfall. Har inte varit ute på någon inspektionsrunda än, men vad jag kan se inifrån verkar växter och träd ha klarat sig bra......och genomvattnade är de definitivt.....kanske lite väl mycket vattnade till och med....

Tror jag kurar inne med en spännande bok skriven av Viveca Sten :-)

Kram till er alla därute i bloggvärlden!
Birgitta



2 kommentarer:

  1. Ja "Hasse" var inte att leka med. . . blixtarna avlöste varandra här oxå och lyste upp för att försvinna en stund innan allt brakade loss igen! Riktigt obehagligt. . .har en väldig respekt för åskan! Efter ett par blåsiga dagar & skyfall har det nu övergått till ett stilla "sommarregn". . .men med bara +14 gr idag!!!
    Hoppas dina träd och frukter klarat sig. . .är ju synd om det fina100-åriga päronträdet skulle bli skadat!
    Ha en fin dag!
    Kram


    SvaraRadera
    Svar
    1. Träd och växter har klarat sig bra.....men det är väldigt blött i marken och regnet fortsätter falla. Undrar om vi kommer att få någon mer sommarvärme? Hoppas på några fler ljumma sensommarkvällar innan hösten är här!
      Allt gott till dig! Kramar
      Birgitta

      Radera