tisdag 13 december 2022

Julklapp från kommunen

 En morgon förra veckan började det plötsligt grävas på allmänningen precis utanför vår tomtgräns

När vi grävde för nytt vatten och avlopp gjorde vi bara det till vår tomtgräns och efter det är det en bit kvar till gatan där allt ansluts till det kommunala vatten och avloppsnätet. Den biten var nu kommunen här och grävde och bytte ut de sista gamla ledningarna. YYYIIIIPPPPPIIII!

Kommunen var här och kollade efter vårt jobb och i protokollet antecknades det att vattenledningen var så igensatt och full med beläggningar så vår vattenkvalité inte var riktigt ok. Det skulle åtgärdas "vid tillfälle". Vi är ganska luttrade när det gäller kommunen och räknade med att få vänta, så det var överraskande att se den här grävmaskinen svänga in och börja gräva så här snart!

Det visade sig att vi hade sån tur att kommunen höll på med jobb i närheten som strulade och för att inte bara bli stående där så stack de emellan grävningen hos oss. Då var det tänkt att bara vattenledningen skulle bytas, men när de sen grävde var avloppsledningen så dålig att den gick sönder så nu är allt bytt även på den sidan och vi kommer förhoppningsvis inte ha några problem längre med vare sig vatten eller avlopp. TACK snälla för den julklappen!!! :-)

Vackert väder idag! 
Vi har gått en lång skogspromenad och ska nu snickra ihop en julklapp.
Ha en ljus och fin luciadag!

Birgitta



4 kommentarer:

  1. Så roligt . . . ja ibland händer det mirakel till och med inom Kommunen. . . !!! :-)
    Ha fina dagar!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha....ja plötsligt hände det :-)
      Har nyss varit ute och skottat snö. Kallt, men sååååå vackert.
      Kramar till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Å, vad glad man blir när sådant ordnar sig snabbt och smidigt. Fungerande vatten och avlopp är ju viktigt. Ha nu en fin fjärde adventshelg!
    Kram Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. När kommunen säger "vi tar det vid tillfälle" har man ju ingen aning om när det där tillfället kan tänkas dyka upp så, ja, det känns jättebra att det nu är gjort! Tidigare hade vi både dåligt vattentryck och brungrumligt vatten om vi inte spolade genom ledningarna varje dag. Nu kan vi duscha och köra diskmaskin samtidigt och dricka vatten utan missfärgning. Superduperbra :-)
      Ha en jätteskön helg du också Christina! Kram
      Birgitta

      Radera