lördag 24 december 2022

GOOOD JUUUUL!

 Då var vi där, på självaste julafton :-)

Vaknade upp med en helt lugn känsla i kropp och själ. 
Kallt ute, vitt på marken och himlen ljusnar sakta medan braskaminen knastrar här inne hos oss och granens ljus glimmar. Egentligen ingenting som behöver fixas idag vilket känns väldigt ovanligt, men så otroligt skönt!

Äldsta sonen, hans blivande sambo och hennes två barn, pusslade för att få ihop den här julen. Så vi hade en mysig lite för tidig julafton redan i torsdags med den traditionella maten, gran, tomte, paket och gemenskap.

Så himla roligt att få fira jul med barn igen! Våra söner är ju inte riktigt" barn" längre :-) Hade nästan glömt bort den där spända förväntan inför att tomten ska komma och alla paket under granen som ska delas ut. Julen kan vara mysig, men är ändå inte riktigt densamma utan barnens glädje :-)

Yngsta sonen var också med i torsdags, men kommer tillbaka idag för att hjälpa oss att äta upp alla rester av julmaten. Äldsta sonen har numera 30 mil (enkel resa) att åka för att komma till sina hemtrakter, men yngsta sonen bor betydligt närmare.

Så jag ska hoppa in i duschen för att sen gå en långpromenad i det vackra vintervädret innan jag kliver i julaftonsklänningen, och i år kanske vi bänkar oss framför Kalle Anka på tv. 
Kommer inte ihåg när jag senast tittade på det eftersom jag brukar prioritera att ha kontroll över maten som ska in och ut ur ugnen för att kunna dukas fram efter att tv programmet är slut. Om det nu har varit någon som velat se det, vilket det sällan har varit. 

Så ja, en lite annorlunda julafton, men det känns inte fel alls. Kanske det här blir vår nya tradition.....att fira jul innan jul för att sen ha en riktigt lugn julafton?! Ja, vi får se :-)

Önskar nu er alla en riktigt GOD JUL med varma kramar från mig!
Birgitta


 


4 kommentarer:

  1. Önskar dig en fortsatt fin och fröjdefull julhelg! Blir strax hämtad för att fira julafton med alla de mina. Här är -17, 2 dm nysnö och strålande sol. Underbart med andra ord.
    Julkramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som om du hade en jättefin julafton! Här har det regnat och allt det vackra gnistrande vita är borta och ersatt av is och slask. Har inte haft den minsta lust att gå ut!
      Varma kramar till dig Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera
  2. Julaften på torsdag og rester 24e høres perfekt ut! Det er ekstra stas med jul når det er små barn der. Jeg har barnebarn på seks år som feirer med oss,
    Fortsatt god jul fra Randi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har alltid traditionsenligt firat jul på julafton, men upptäckte i år att det gick precis lika bra att fira julen så här! I morgon kastar vi ut granen och sen är julen över.....den varar inte till påska hos oss :-)
      Fina dagar önskar jag dig Randi! Kram
      Birgitta

      Radera