onsdag 22 augusti 2018

Elins bakgård

Efter en mysig kväll, natt och morgon i Karlstad (som jag skrev lite om i förra inlägget) styrde vi vidare mot Arvika för lite syskonträff. 
Jag har inga syskon där, men maken har :-).....och jag måste bara tipsa er om ett jättemysigt ställe att äta lunch eller fika på om ni besöker Arvika!
Med influenser från det där gamla bakomliggande huset byggdes lokalen där "ELINS BAKGÅRD" ligger.
Allt är alltså nybyggt men så vackert gjort att man lätt kan tro att byggnaden stått där sen hundra år tillbaka!
Det var lite svårt att fota för vi var definitivt inte ensamma om att vilja äta lunch på det här charmiga stället och jag vill ju visa er stället och inte en massa folk som sitter och äter, eller står mitt i kameralinsen :-)
Den gamla kakelugnen räddades från ett brandhärjat hus i närheten och monterades upp här. Den pryder verkligen sin plats!......och där rakt fram flödar ljuset in på den inglasade verandan med sina vita gustavianska möbler. (Det var lite mindre folk inomhus än utomhus. Alla ville njuta av det vackra vädret!)
Ägaren till Elins bakgård är släkt med den kända värmländska keramikern Ulla Nilsson som tyvärr inte längre finns i livet. En del av hennes keramik finns bevarad här, som den vackra takkronan med en stomme av taggtråd
Det fanns en underbar salladsbuffé uppdukad i skålar som Ulla också har tillverkat, och allt kändes så där härligt genuint och hantverksmässigt som jag kan sakna då man ska gå ut och äta och mest bara hittar pizzerior, thairestauranger eller hamburgerbarer.
Här var det en fröjd att vara för både öga och gom....för den som precis som jag äter med flera sinnen :-)
Härligt var det att sitta på den skuggiga bakgården och njuta av både mat, prat och blomsterprakt.
Vi kommer definitivt att återvända hit vid tillfälle då vi är i krokarna av Arvika för det här är verkligen en liten pärla väl värd att göra lite gratis reklam för :-)

Kram
Birgitta

6 kommentarer:

  1. Så vackert ställe! Antecknat inför eventuellt besök i framtiden.
    Tack för tipset!

    Ha en fin dag.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Makens syster hade lite svårt att välja om vi skulle luncha på Sågudden (som också är fint!) eller Elins bakgård, men hon trodde att jag skulle gilla Elins som är helt nyöppnat....och ja....jag gillade det mycket!
      De har ingen lång meny lista, när vi var där kunde man välja mellan soppa eller kycklinggryta + gott bakat bröd och salladsbuffé, men just den där känslan av "hemlagad mat" och den fina miljön var en njutning.
      Ha en härlig helg Eva-Mari!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Noterat:) Kommer att bli en Värmlandsresa vad det lider för vår del. Vill se bygden eftersom min farfar kommer därifrån.
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh; Värmland är så vackert! Ett år åkte vi från Sunne mot Arvika, över Fryksdalen, så så fint!
      Innan äldsta sonen skulle börja skolan funderade vi på att flytta till Arvika, maken har tillbringat sina tonårsår där då familjen bodde i Glava och han gick i skolan i Arvika, men den flytten blev aldrig av. Istället hyrde vi ett gammalt soldattorp i trakten och var där varje sommar med barnen då de var mindre.
      När jag träffade maken och vi hälsade på hans föräldrar i Glava bad hans mamma oss vid ett tillfälle att åka till Norge och köpa socker och mjöl. Jag blev väldigt konfunderad, fattade aldrig att vi var så nära norska gränsen, och att det lönade sig (då) att åka till Norge och handla :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  3. Så vackert och vilka underbara fönster. . . det stället får jag skriva upp på listan!!! :-)
    Kul att hitta små guldkorn som man inte känner till!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gick där länge och tittade på alla fina detaljer i byggnaden och kunde inte fatta att allt är nybyggt. Så proffsigt hantverk gjort med känsla för det gamla och genuina!.....och makens syster sa att det hade varit sååååå mycket folk där till invigningen så köerna hade ringlat långa.
      Jag älskar att strosa i Arvika centrum också. Hittar jag inte skor någon annanstans har jag ofta hittat dem på Bergkvists skor.....och nu när vi var där köpte jag underkläder på B-haget :-) Det är ju inget stort centrum, men på något sätt finns det en precis lagom mix av allt som alltid har tilltalat mig och ofta slinker vi ju in på Konsthantverk som bl a säljer de charmiga Kai Stuart Beck figurerna (som mina grodor), men det hann vi inte med den här gången. Jag skulle kunna tipsa om många fina ställen i Värmland.....måste bli bättre på att fota när vi är ute på våra vändor i vårt vackra land!
      Ha en skön fredag.....och helg!
      Kram
      Birgitta

      Radera