måndag 7 maj 2018

Soldyrkare

Titta vad jag hittade i vår trädgård när jag kom hem från jobbet idag....... 
.......en soldyrkande liten taxherre som kan konsten att njuta av tillvaron när det bjuds på sol och värme :-)
Antingen sitter han på grusgången och spanar ut över sina domäner eller så ligger han upp och ner i gröngräset.
Fast.....han håller ändå ett vakande öga på omgivningen för när jag smög mig fram med kameran öppnade han sakta ena ögat och tittade fundersamt på mig "Vad ska hon nu hitta på den där matte?" tycktes han tänka.....men han brydde sig inte om att röra en fena förutom det där lilla ögonlocket :-D
Medan taxen njöt stod maken uppflugen på höga byggställningar och rev fasad på vårt hus.
I morse när jag gick till jobbet var det tyst och stilla, allt var som vanligt, men när jag kom hem knirkade och knakade det av långa spikar som i frenetisk fart bröts ur fasaden med kofot och på infarten till vårt hus ligger högar med nytt material som ska ersätta det gamla.
Jag tassade in i huset, hämtade kameran, fotade hunden och det vackra Prunus trädet vars knoppar nu slagit ut i ful blom...... 
......funderade på om jag skulle hämta arbetshandskarna och hjälpa maken med att lassa på gammalt virke på släpkärran......men nä.....beslutade mig för att göra som hunden.....njuta av solen och värmen utan att jobba något mer :-)
Kram
Birgitta

2 kommentarer:

 1. Lilla taxherren vet verkligen hur man ska njuta av solen. . . såklart på gräsmattan och bli brun om lilla maggen. . .!!! :-) Härligt!!! Hundar är verkligen livsnjutare! Så bra att även dina arbetshandskar fick vila ett tag o att även du intog gräsmattan. . . !!! :-)
  Önskar dig en finfin helg (Här soligt o varmt)!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbara dagar har det varit och vårt fasadbyte går som en dans när det är torrt och soligt! Jag har bytt den grå och vita penseln mot en bred falurödfärgspensel och så växlar jag målandet med trädgårdsrensing och växthusstädning. Vår renovering inne står på väntelista ett litet tag. Det kommer nog regniga dagar då det är skönare att fixa inne, men jag ska ta mig tid att fota där och visa hur det ser ut nu med fönstret på plats för jag är jättenöjd!
   Varm kram till dig!
   Birgitta

   Radera