söndag 20 maj 2018

Kristallkrona och gammalt fönster

Liiiiite småfix kvar på vår renovering i hallen/trapphuset.....förutom att trappan ska målas då.....men det gör jag någon dag då allt annat lugnar ner sig lite.
Kristallkronan vi såg på Blocket och åkte till Nora för att köpa sitter på plats i trapphuset och det känns verkligen som om den blev pricken över i!
Vi satte först i ljus i ljushållarna, men tyckte sen att det var snyggare utan. Vi kommer ändå inte att tända några levande ljus. Lite bökigt att plocka ur fönstret i hallen för att komma åt kronan.....eller balansera på stege i trappan. Nä, vi skippar det :-)
Det vackra gamla fönstret sitter också på plats!
......och tittar man ut i trapphuset från hallen ser man kristallkronan genom fönstret :-)
Fönstret har fått ha kvar sin avskavda karaktär, men jag gnuggade in lite grå färg för att det inte skulle vara så gulbeige som i sin originalfärg.
Nu har vi en jättefin vägg i hallen och kristallkronan bryter den höga höjden i trapphuset.
Är så glad över min duktiga make som ber mig rita när jag har en idé och så fixar han till det precis som jag tänkt att det ska se ut!
Älskar alla vinklar och vrår i vårt hus som gör det så unikt!.....även om vinklar och vrår också kan vara en utmaning både att renovera och inreda.
Älskar också den gamla grindstolpsknoppen som fick en specialdesignad platta att vila på på trappräcket.
Knoppen är så rund och mjuk att klappa på då man går förbi :-)
En fönsterbräda ska upp och golvsocklarna sättas fast sen är det klart för inredande.....ååååååhhhhh vad härligt!!!

Kram
Birgitta

6 kommentarer:

  1. Blev jättefint! Jag tror nästan att jag har en snarlik kristallkrona:) Jag älskar ljuset från dem, var sig de är tända eller släckta.
    Blir spännande att följa fortsättningen!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har alltid tyckt att kristallkronor är så fina när ljuset bryter i alla regnbågens färger i prismorna, men har egentligen aldrig dragits till att ha en kristallkrona själv.....förrän nu :-) Så roligt att även du har en krona i den här klassiska stilen!
      Nu är allt så rent och fint i hallen med de ljusa färgerna och Morris tapeten så jag kommer att välja sakerna som ska få bo där med omsorg......men inget mer vitt.....här ska det in lite mustigare färger :-)
      Kram till dig Skorpan!
      Birgitta

      Radera
    2. Som du vet så blev jag inspirerad av din svarta byrå så nu har mitt kök fått en dov färgskala i mattsvart och beige/brunt med några inslag av gult. Nöjd är bara förnamnet! Tack för knuffen:)

      Radera
    3. Så roligt att kunna inspirera!! Den svarta byrån ska få bo i den här hallen tillsammans med det svarta skrivbordet.....och jag var ju i valet och kvalet om jag skulle sandpappra byrån på samma sätt som jag gjorde med skrivbordet. När byrån var nymålad lät jag den vara så där fin, men nu åker sandpappret fram.....det får inte bli för prydligt och perfekt :-D

      Radera
  2. Wow såå fint det blev i trapphuset. . . .och vackert fynd från Blocket! Jag är också förtjust i kristallkronor o har några stycken men inte just den modellen. . .!!! Men din passar så bra ihop med fönstret o knoppen!!! Kul att få se när du har inrett färdigt!!! :-)
    Ha en fin torsdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blir det fint!....och jag längtar efter att få ordning i huset igen! Det är helt sanslöst vad rörigt det blir överallt när man renoverar, men när det här är klart ska vi inte påbörja något mer projekt inomhus den här sommaren. Det får räcka med fasadbytet och trädgårdsjobb :-)
      Ha en härlig helg Miranda Maräng.....det verkar som om det ska fortsätta vara så här varmt och fint!
      Kram
      Birgitta

      Radera