måndag 1 augusti 2016

Sommarprojekt

Den här sommaren har det verkligen slagit mig hur otålig jag kan vara som person samtidigt som jag också kan ha ett oändligt tålamod. Det där tålamodet är liksom beroende av vad jag gör för något.
Om ett pågående projekt tar för lång tid tröttnar jag och startar något nytt för att sen återvända till de långa projekten då och då.
Det här beteendet gör att det KAN bli många projekt klara samtidigt, men det KAN också skapa huuuur många ofärdiga projekt som helst som ligger där i bakhuvudet och stressar ju längre sommaren lider!

Så, jag tänkte att jag nu måste stålsätta mig och göra färdigt i alla fall några av projekten medan det fortfarande är sommar :-)

Ett av projekten, som jag delar med maken, är att fixa en arbetsplats till mig här hemma.
Vi har en jättebra liten gäststuga som skulle passa perfekt för det ändamålet, men den är belamrad med alla saker som ännu inte har hittat sin plats i huset, saker som säkerligen inte ens kommer att få någon plats i huset. 
Alla dessa tusen pryttlar måste gås igenom, sorteras, skänkas bort, säljas eller lagras någon annanstans.
Inget stort projekt egentligen och jag har faktiskt börjat, men det för hela tiden med sig något annat som behöver göras!

Sen behöver den lilla gäststugan renoveras för den har inte blivit omhändertaget på länge, och där behövs makens kunnande, tålamod och hjälp, men han är ju i Skåne och jobbar!
Sen tar vi ju sällan den enkla vägen, utan vi gör det på det sätt vi vill göra och då tenderar projekten att dra iväg i tid.
Taket har tjärpapp som sett sina bästa dagar och vi har en massa begagnade tegelpannor på vår Dalagård som skulle bli så fina på gäststugans tak.
Så.....vi kopplade på släpkärran, drog till vår gård och lastade på 170 pannor.
Hemma lastade vi av alltihop och så tog jag fram stålborste, diskborste och vattenslang och började med sprudlande energi skura en panna i taget.
Det jobb jag trodde jag skulle fixa lätt som en plätt visade sig ta massor av tid och kraft för ytbeläggningen som fanns i form av olika typer av lavar släppte inte så lätt som jag trodde de skulle göra. Teglet på bilden är redan skurat :-)
Jag slet ut en stålborste på vägen och fick köpa en ny. En del pannor hade trasiga klackar och sprickor som visade sig när de var färdig skurade så vi fick åka till Dalarna och hämta flera pannor. När jag trodde jag hade skurat alla säger maken att det nog behövs några till, men snart, snart borde det jobbet vara klart!
Sen fattas det cirka 10 nockpannor som vi helst vill få tag på i fint begagnat skick.
Någon som har några såna liggandes till ingen nytta, eller vet någon annan som har?

Nä, dags att fånga dagen och jag önskar er alla en fin augustivecka!
Funderar som bäst på om jag ska skura de där sista tegelpannorna idag, eller rensa färdigt ogräset runt odlingsbäddarna där det ska på markduk och grus och vädret är perfekt för att måla en Falurödfärgsvägg till på uthuset och så borde jag ju börja rensa bland alla saker och, och.....
Nä, här kan jag inte sitta, verkligen dags att sätta fart.
HALLÅ tålamod, vart är du?!

Kram
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Hej Birgitta!
  Hittade din blogg då jag sökte efter diskställ..:)
  Var har du fått tag på det fine diskstället med trähandtag?
  Såg att ni har gård i Dalarna (vi bor 5 km utanför Vansbro)
  Vi har gamla tegelpannor från vår gård, byggd 1901.
  Ha det gott!
  Med vänlig hälsning Irene

  Min mailadress rafirene@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Irene!
   Så kul med en kommentar, tack! Jag har skickat dig ett svar på din mail och håller tummarna för att du hittar ett diskställ.
   Allt gott till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Just sådant tidskrävande jobb är inte alls något kul, ungefär som att slipa något som sitter som berg.Jag brukar tröttna när det blir så, men som du säger så kan man återvända och jobba med det lite då och då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har verkligen haft tråkigare jobb än att skura takpannor.....som att ta bort mattlim o färg från trappstegen i huset! Då var jag verkligen tvungen att varva med annat jobb för att inte bli helt knollrig så det tog väl nåt år (eller två) innan det var klart. Det här takpanneskurarjobbet gick lite fortare :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera
 3. Det där jobbet har jag också gått igenom, skurat gammalt hjärttegel.
  Och jag vet hur en utsliten stålborste ser ut..
  Tror ändå att du gör rätt som varvar projekten, vissa är dessutom alltför tråkiga, som trappan!
  Speciellt med jobb som gjorts när någon inte tänkt sig för. Strukturtapeter och heltäckningsmattor
  har varit min fasa!
  Hoppas ni fick tag på nockpannor!

  Kramar /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick tag på nockpannor! Flera gånger har vi gått förbi ett hus med uthus där det låg precis såna nockpannor som vi behövde så maken knackade på och frågade om de var till salu....och det var de :-)
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera