söndag 13 december 2015

Rörigt

Luciamorgon....men än så länge har jag inte sett en endaste lucia.
Tror det blir glögg, pepparkaka och lucia på tv när maken kommer hem på eftermiddagen :-)
Den här färgprakten kommer snart att ersättas av en lite mer sober färgskala. 
Krokustapeten som nu pryder väggar och dörrar i det som ska bli vårt nya badrum ska täckas över med gips, men under den kommer den färgsprakande tapeten fortfarande att finnas kvar som ett minne som någon i framtiden kanske kommer att upptäcka på nytt :-)
Det är en bit kvar tills vi har något som vi kan kalla ett badrum, men jag vet redan nu att jag INTE kommer att sakna det här!
Vilken röra!
Här gäller det att hålla visionen levande!!!!
Rörkillen hann klart med sin dragning av vattenledningar och avloppsrör till dusch, tvättställ och toa i onsdags.....och det är ju väldigt skönt att det är klart!
Nu ska golvreglar fixeras och golvspånskivor läggas. Väggar ska gipsas och målas och en mattläggare beställas. Elementet ska döljas med en front som ska gå hela vägen på kortsidan under fönstret och toaletten monteras på den där vita anslutningen.
Här ska duschkabinen stå.
Vi har funderat fram och tillbaka hur mycket jobb vi ska lägga på det här badrummet.....och hur mycket det ska få kosta....för det går helt klart att välja låg, mellan eller hög nivå på både material och lösningar och valmöjligheterna är i princip oändliga!
Vi valde att göra som vi har gjort tidigare, på ett sätt där vi klarar av att göra så mycket vi bara kan själva, med materialval som vi tycker är fina och på ett kostnadseffektivt sätt.
I fredags tittade vi på badrumsinredningar i Västerås butikerna med allt från handfat, blandare, kommoder och skåp. Jag plöjde under sena natten genom en hel lunta med  medtagna kataloger och vek hundöron på sidor med saker jag tyckte var intressanta.
Igår enades vi om att inget av dem ändå kändes optimalt så vi bestämde oss för att rita en egen lösning och använda IKEAs köksmoduler som stomme.
Vi har dem i köket och i hallen och kommer att använda dem i tvättstugan när duschen kommer bort därifrån, så varför inte ha dem i badrummet också.....liksom en röd tråd i vårt hem :-)....och så är vi ju snart experter på att montera IKEA moduler efter att ha gjort det i äldsta sonens båda boenden, yngsta sonens lägenhet och som sagt också i vårt eget hus.
Mycket jobb.....men det är nu det roliga börjar!!!

Ha en bra dag!
Kram
Birgitta
6 kommentarer:

 1. Den där krokustapeten väcker minnen hos mej! I början av 70-talet när vi köpte vårt första hus byggt på 40-talet tapetserade vi äldste sonens rum med den tapeten fast med gula krokusar! Och målade dörrfoder i olivgrön ton! På golvet en grön nålfiltsmatta. Det var jättefint då.
  Jag förstår ert val av badrumsinredning, skulle nog gjort likadant. De moderna inredningarna är inte värda vad de kostar. Plus att det är mycket roligare att fixa det själv! Hoppas du får se Lucia idag, här är en till som inte sett någon!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så roligt att höra att även du har haft den här tapeten.....och att den då fanns med gula krokusar också! Ibland har jag tänkt att det här huset verkligen har genomgått kreativa tidsepoker med mycket färg och att det nu blir lite mindre spännande på det sättet. Då känns det bra att veta att de här härliga korkusarna ändå kommer att finnas bevarade där under gipsen som ett minne förutom de bilder vi har.
   Håller med dig när det gäller priser på badrumsinredning.....vi har också undrat vad i sjutton det är som gör att det blir så dyrt!
   Vacker sång och lucia blev det genom tv rutan. Det gick bra det också :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera
 2. Trevligt att jag hittade hit och kul att du som jag bor i ett gammalt hus!
  Fin kväll önskar jag dig!
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du lämnar en kommentar Ann! Då kan jag också hitta till dig :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera
 3. Jag har levt i samma röra som Du men nu börjar det ordna upp sig. Drömmen att det hinner bli klart till jul men allt tar ju mycket längre tid än vad man tror...så vi får se.../Lilla gummann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt när man kommit till stadiet då den här röran som finns "down under" inte längre är synlig, men roligast är det helt klart när allt är färdigt och man bara kan stå och beundra :-)
   Vi har också lärt oss av erfarenhet att saker och ting sällan går så där lätt och enkelt som man hoppas. Därför har vi inte satt någon tidsgräns för vår renovering......den blir klar när den är klar. Ett moment i taget.....och tålamod där emellan :-)
   Kram
   Birgitta

   Radera