onsdag 16 december 2015

Attjo prosit!

Maken jobbar i Skåne den här veckan.
Han åkte i måndags och tog med sig sin förkylning.
Vänligt nog lämnade han några bacillusker kvar till mig!
Ja, inte medvetet då, men några måste ha gömt sig i ett hörn för igår började näsan rinna och jag var så in i bomben trött.
Tog det lite lugnare, drack varmt te och vilade i soffan med lilla taxen. Tänkte att det ändå var helt ok.
Jag behöver inte stressa. Vårt hus är pyntat och det jag har kvar att göra fram till jul hinner jag lätt.
De små granarna står i sina glasburkar, julblommorna är planterade och dekorerade och en massa levande ljus tänds varje kväll.
Jag är nöjd så!
Bokgranarna jag gjorde förra året av svärfars gamla teologiska böcker fick komma fram, men det mesta av vårt julpynt får stanna kvar i sina kartonger. Något år då vi inte längre har ett byggkaos i vårt hus kanske jag dekorerar lite mer.....kanske.....det visar sig.
Jag köper pepparkakorna till glöggen och vi åker till min mamma och hennes make på julafton så jag behöver inte planera, eller förbereda, ett endaste dugg när det gäller julmat.
Det känns helt ok :-)
Jag samlar några stilleben lite här och där och en lite större gran ska få stå på den gamla kälken i vardagsrummet.
Fast den får inte komma in förrän strax innan jul och jag ska inte dekorera den mer än med en skir ljusslinga och några få utvalda saker.
Dammsugaren ska få motionera ett varv och några få julklappar ska slås in, men annars känner jag mig ganska klar med julstöket.

Varm kram till er alla!
Birgitta



8 kommentarer:

  1. Så härligt det låter att få åka bort och sätta sig vid dukat bord! Även om jag "bara" gör egna köttbullar så blir det lite pyssel med matgäster till jul, men jag säger eller rättare sagt sjunger som i julvisan, det är bara roligt!!!
    Jag funderar också på att låta det mesta pyntet stanna kvar i den gamla kistan, jag får se vad jag känner för! Det viktigaste är att få vara tillsammans och må bra!
    Så fin din bokgran är, såg att min dotter hade plockat fram den hon gjorde förra julen.
    Kramar från Finas mammis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det viktigaste att få vara med sina nära och kära till jul! Sen är det ju också mysigt att skapa julstämning hemma, men den där stressen över att allt ska vara så där helt perfekt gör ju bara att man sen inte orkar njuta av allt man har åstadkommit.
      Kommer så väl ihåg den första julen jag bestämde mig för att våra barn, och min make, skulle slippa en trött och ledsen mamma, och maka, som kände sig otillräcklig för att hon inte hade hunnit med allt på "to do" listan. Den julen blev så mycket finare än då jag jagade den där perfektionen som ändå aldrig blev perfekt. Det blev en riktig tankeställare för mig som också innebar en förändring till det bättre :-)
      Ha en jättefin dag du fina Finas mammis!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Glömde säga, krya på dej!
    Kram igen!
    Finas mammis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :-) Nog undrade jag om jag skulle klara mig från att bli smittad av maken som nös, snorade och hostade, men nu när jag inte gjorde det så är jag ändå glad över att förkylningen inte har däcket mig. Jag gör det jag behöver göra och så tar jag det lugnt annars.
      I kväll kommer maken hem från Skåne och vi kan gnugga våra snoriga näsor mot varandra utan att det gör ett endaste dugg. Innan han åkte höll han sig på avstånd för att skona mig från baciller, men nu när han ändå lämnade några till mig så gör det ju inget att vara nära och det är ju bra :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  3. Att ha små granar i en burk sådär var riktigt fint! Det ska jag också ha någon gång :) Krya på dig, och trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är de gulliga de där små granarna! Svårigheten brukar vara att hitta såna som ser ut som små fina miniatyrgranar. Många gånger är de platta som en liten buske, eller så har de bara grenar åt ett håll :-) Förkylningen är seg, men jag är tacksam för att jag inte har haft feber eller egentligen känt mig dålig även om näsan är igenkorkad. Det hade inte varit roligt att vara däckad till julveckan.
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  4. Låter som en jul som passar mig, ingen stress och alldeles underbart LAGOM. Ibland måste jag skaka på huvudet åt alla dessa (kvinnor?) som vänder huset upp och ner i sin städnoja, bakar 20 olika sorters småkakor, gör pressylta och pysslar julpynt och kokar knäck. Ju mer desto bättre människa verkar det som...
    Önskar dig och de dina en helt fantastisk jul!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar dig också en alldeles underbar jul Skorpan!.....och visst är det skönt att känna att man gör julen till precis det man själv vill :-)
      Varm kram till dig!
      Birgitta

      Radera